Γκάμπια: Νεκροί 2 σενεγαλέζοι στρατιώτες και 9 αγνοούμενοι από συγκρούσεις

Δύο σενεγαλέζοι στρατιώτες σκοτώθηκαν και η τύχη άλλων εννέα αγνοείται -- πιθανολογείται ότι κρατούνται αιχμάλωτοι -- έπειτα από συγκρούσεις με αυτονομιστές αντάρτες στην Γκάμπια, όπως ανακοίνωσε ο στρατός της Σενεγάλης σήμερα Τρίτη.

Ένας αντάρτης του Κινήματος των Δημοκρατικών Δυνάμεων του Κασαμάνς (MFDC) σκοτώθηκε επίσης και άλλοι τρεις αιχμαλωτίστηκαν από τις σενεγαλέζικες δυνάμεις στη διάρκεια μάχης τη Δευτέρα, αναφέρεται στην ίδια ανακοίνωση.

«Οι εννέα αγνοούμενοι στρατιώτες κρατούνται

πιθανότατα όμηροι από το MFDC. Σε εξέλιξη είναι η επιχείρηση για τον εντοπισμό τους και την ασφαλή επιστροφή τους», σημειώνεται.

Οι στρατιώτες παρακολουθούσαν τη λαθραία διακίνηση ξυλείας, ως μέλη μίας πολυεθνικής δύναμης στην Γκάμπια, η οποία συνορεύει με τη Σενεγάλη.

Το Κίνημα των Δημοκρατικών Δυνάμεων του Κασαμάνς (MFDC) ιδρύθηκε το 1982 με σκοπό τον αγώνα για την ανεξαρτησία της περιοχής Κασαμάνς, στον νότο της Σενεγάλης.

Αν και το MFDC είναι σε μεγάλο βαθμό αδρανές έπειτα από την εκεχειρία του 2014, έχει κατηγορηθεί έκτοτε από την κυβέρνηση της Σενεγάλης για περιστασιακές επιθέσεις και συνεχίζει να χρηματοδοτείται από την λαθραία διακίνηση ξυλείας μεταξύ Σενεγάλης και Γκάμπιας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ 

Keywords
Τυχαία Θέματα