Γίρκι Κατάινεν: Πρέπει να επενδύσουμε στην παιδεία

Τους προβληματισμούς, τις ανησυχίες και τα ερωτήματά τους για το μέλλον της Ευρώπης, είχαν τη δυνατότητα να θέσουν φοιτητές, ακαδημαϊκοί και πολίτες στον Αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, υπεύθυνο για θέματα Εργασίας, Ανάπτυξης, Επενδύσεων και Ανταγωνιστικότητας, Γίρκι Κατάινεν, ο οποίος επισκέφθηκε χθες το Πανεπιστήμιο Κύπρου, στο πλαίσιο ανοιχτού διαλόγου πολιτών με Ευρωπαίους αξιωματούχους, που διεξάγει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή σε πόλεις σε κάθε χώρα της Ε.Ε.

Ο ανοιχτός διάλογος, που διοργανώθηκε

από το Πανεπιστήμιο Κύπρου και την Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Κύπρο, στέφθηκε με μεγάλη επιτυχία και προσέλκυσε δεκάδες άτομα που προέρχονταν από την ακαδημαϊκή κοινότητα, φοιτητές, νέους, συνταξιούχους, πολιτικούς, πρέσβεις, Δημάρχους, εκπροσώπους Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων κ.λπ. Συντονιστής της δημόσιας συζήτησης μεταξύ πολιτών και Ευρωπαίου Αξιωματούχου ήταν ο Πρόεδρος του Συμβουλίου του Πανεπιστημίου Κύπρου Μάνθος Μαυρομμάτης.

Σε καλωσόρισμά του, ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Κύπρου, Καθηγητής Κωνσταντίνος Χριστοφίδης, τόνισε ότι δεν πρέπει να έχουμε μια Ευρώπη δύο ταχυτήτων, Βορρά – Νότου, αλλά μια Ε.Ε. που να εντοπίζει τις προκλήσεις του σήμερα και του αύριο, και να θέτει μια μακροπρόθεσμη στρατηγική, εξασφαλίζοντας τα θεμελιώδη ιδανικά της ενότητας, της αλληλεγγύης και της συνοχής μεταξύ των ανθρώπων της.«Το Πανεπιστήμιο Κύπρου πιστεύει ισχυρά στην επένδυση στη γνώση, την έρευνα, την καινοτομία και την επιχειρηματικότητα. Η όσμωση μεταξύ των επιστημονικών πεδίων και η αξιοποίηση των ερευνητικών αποτελεσμάτων θα ανοίξουν νέους ορίζοντες για την Ευρώπη και για τον κόσμο», σημείωσε ο Πρύτανης. Αναφερόμενος στο Επενδυτικό Σχέδιο για την Ευρώπη (Juncker Plan), ο κ. Χριστοφίδης τόνισε ότι είναι σημαντικό να αξιοποιήσoυμε τη σημαντική αυτή ευρωπαϊκή αναπτυξιακή πολιτική.Στην ομιλία του ο Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Γίρκι Κατάινεν αναφέρθηκε στο μέλλον της Ευρώπης και στο επενδυτικό πρόγραμμα Γιούνκερ, σημειώνοντας ότι η Κύπρος θα μπορεί να επωφεληθεί σε διάφορους τομείς, όπως οι Μικρές και Μεσαίες Επιχειρήσεις (ΜΜΕ) και ο τομέας του τουρισμού και της ενέργειας. Όπως ανέφερε, ο κ. Κατάινεν, η εικόνα της οικονομίας της Κύπρου είναι θετική, προσθέτοντας ότι η χώρα έχει θετικές προοπτικές για την προσέλκυση επενδύσεων.Απευθυνόμενους στους φοιτητές, ο Ευρωπαίος αξιωματούχος τους παρότρυνε να αξιοποιήσουν τα προγράμματα ανταλλαγής φοιτητών Εrasmus. «Πρέπει να επενδύσουμε στην παιδεία και στην εκπαίδευση για την ενίσχυση της απασχόλησης», συμπλήρωσε.Νωρίτερα, ο Φινλανδός Επίτροπος είχε κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Κύπρου και τον Πρόεδρο του Συμβουλίου, όπου είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί λεπτομερώς για τα αναπτυξιακά σχέδια της Πανεπιστημιούπολης.ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα