Γιολίτη για Ελευθερίου: Έπονται εξελίξεις στην καταγγελία για κακοποίηση

Εξελίξεις στην υπόθεση της καταγγελίας της Άντρης Ελευθερίου για κακοποίηση προανήγγειλε η Υπουργός Δικαιοσύνης. Σε παρέμβασή της στο Μεσημέρι και Κάτι η Έμιλυ Γιολίτη είπε ότι τα εύσημα ανήκουν αποκλειστικά στην κ.Ελευθερίου που βρήκε τη δύναμη και το θάρρος.

Η καταγγελία της έγινε στην Αστυνομία και από σήμερα άρχισε η μελέτη του φακέλου. Τις επόμενες μέρες θα αρχίσει να βλέπει η Αστυνομία τα άτομα τα οποία υποδεικνύει στην κατάθεσή της η κ.Ελευθερίου,

είπε η Υπουργός. Κληθείσα να απαντήσει για τυχόν ύπαρξη άλλων υποθέσεων η κ.Γιολίτη είπε ότι σε σχέση με την υπόθεση της κ.Ελευθερίου θα υπάρχουν εξελίξεις πολύ σύντομα. Δεν υπήρξε άλλη καταγγελία από χθες αλλά πιστεύω η καταγγελία της Άντρης θα βοηθήσει κι άλλες γυναίκες.

Δείτε εδώ: Η Ελευθερίου κατήγγειλε την κακοποίηση που δέχτηκε μετά από συζήτηση με YΠΔΙ

«Απευθύνω έκκληση σε κορίτσια και γυναίκες που έχουν υποστεί βία να μην φοβούνται να κάνουν καταγγελίες. Το Κράτος και η Πολιτεία είναι εδώ. Δεν θα γίνεται ανεκτή οποιαδήποτε κακοποίηση.

Δυστυχώς όπως είδαμε και στην Ελλάδα με τη Σοφία Μπεκατώρου υπάρχουν καταγγελίες στον χώρο του αθλητισμού. Σε έναν χώρο όπου νεαρά άτομα εναποθέτουν όνειρα και ελπίδες σε συγκεκριμένα άτομα», τόνισε η Υπουργός.

Η πρόληψη είναι ένα πολύ δυνατό κομμάτι στο οποίο η Πολιτεία επενδύει, ανέφερε η κ.Γιολίτη.

Δείτε εδώ: Άντρη Ελευθερίου: Μην φοβάστε, μην ντρέπεστε, αυτοί πρέπει να ντρέπονται (vid)

«Οι γυναίκες τώρα είναι σε πολύ καλύτερη θέση για να προβούν σε καταγγελίες. Υπάρχουν ειδικές δομές, κλιμάκια και η Πολιτεία είναι αρωγός στα άτομα που θέλουν να κάνουν καταγγελία. Σε ότι αφορά την πρόληψη αξίζει να σημειωθεί ότι ρόλο σημαντικό παίζει και η εκπαίδευση αλλά και το σπίτι».

«Υπάρχει 24ωρη στήριξη σε άτομα που θέλουν βοήθεια. Δεσμεύομαι εκ μέρους της Πολιτείας ότι θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να ενδυναμώσουμε και το Σπίτι της Γυναίκας».

Η Υπουργός αναφέρθηκε και στη νομοθεσία για τη σεξουαλική κακοποίηση και στην προσπάθεια που γίνεται για ενσωμάτωση των προνοιών της Σύμβασης της Κων/πολης. Ανέφερε επίσης ότι στα τελικά στάδια του νομοτεχνικού ελέγχου βρίσκεται και ο νόμος του stalking. Είπε παράλληλα ότι την άλλη βδομάδα ενδεχομένως να επανακατατεθεί. 

Keywords
Τυχαία Θέματα