Γιολίτη για έκτροπα Λ/σου: Προβληματισμός για συλληφθέντες – αιτητές ασύλου

Παρέμβαση στην εκπομπή Μεσημέρι και Κάτι πραγματοποίησε η Υπουργός Δικαιοσύνης, στον απόηχο των επεισοδίων που σημειώθηκαν χθες βράδυ.

Η κ.Γιολίτη από νωρίς το πρωί μέσω Twitter ανέφερε ότι δεν θα επιδειχθεί καμιά ανοχή ενώ παράλληλα υπογράμμισε ότι με μολότοφ και κροτίδες δεν πολεμάμε ούτε τη διαφθορά αλλά ούτε και την πανδημία.

Δείτε εδώ: Γιολίτη: Κουκούλες, μολότοφ, πέτρες, δεν αντιμετωπίζουν διαφθορά ούτε

πανδημία

Η Υπουργός εξέφρασε τον προβληματισμό της ως προς την ηλικία των ατόμων που συνελήφθησαν χθες βράδυ και είπε ότι ανάμεσα σε αυτούς υπάρχουν και άτομα που είναι αιτητές ασύλου στη χώρα μας. «Με προβληματίζει η ηλικία των συλληφθέντων και ότι κάποιοι είναι αιτητές ασύλου. Νεαρά άτομα που αιτούνται να παραμείνουν στη χώρα μας και προβαίνουν σε τέτοιες πράξεις».

Δείτε εδώ: Έκτροπα Λεμεσού: Εικόνες ντροπής με το πρώτο φως της μέρας (ΒΙΝΤΕΟ)

«Το δικαίωμα της διαδήλωσης θα πρέπει να το διαφυλάξουμε. Αυτό που είδαμε χθες όμως δεν είναι αυτό που θέλουμε να διαφυλάξουμε. Όταν διοργανώνεις μια εκδήλωση πρέπει να είσαι υποψιασμένος ότι μπορεί μια τέτοια εκδήλωση να λάβει άλλη τροπή», είπε μεταξύ άλλων η Υπουργός.

Η Υπουργός κάλεσε άπαντες να περιοριστούν στα απολύτως αναγκαία λόγω της κατάστασης ενώ παράλληλα είπε ότι πρέπει να αντιληφθούμε όλοι ότι είμαστε αντιμέτωποι όλοι με την πανδημία.

Η κ.Γιολίτη τοποθετήθηκε και για τα επεισόδια έξω από τη γαλλική πρεσβεία και ανέφερε ότι έχει τοποθετηθεί μόνιμη φρουρά έξω από την πρεσβεία αλλά και σε άλλα κτήρια γαλλικών συμφερόντων. «Θέλουμε τη συνεργασία του κοινού για να αποφεύγονται επεισόδια και άτακτες εκδηλώσεις», κατέληξε.

Keywords
Τυχαία Θέματα