Γίνεται επίσημα «Sir» ο Λιούις Χάμιλτον

Τη μεγαλύτερη τιμή στη Βρετανία θα λάβει ο Λιούις Χάμιλτον που θα ονομαστεί sir, και θα γίνει έτσι ο τέταρτος πιλότος Formula 1 με τη σχετική τιμή.

«Sir» θα ονομαστεί μέσα στο 2021 ο Λιούις Χάμιλτον, ο οποίος τη χρονιά που πέρασε ισοφάρισε σε πρωταθλήματα τον Μίκαελ Σουμάχερ. Ο 35χρονος θα γίνει μόλις ο τέταρτος πιλότος F1 που θα έχει λάβει τον συγκεκριμένο τίτλο

έπειτα από δύο Βρετανούς, τον Sir Στέρλινγκ Μος και τον Sir Τζάκι Στιούαρτ και τον Αυστραλό Sir Τζακ Μπράμπαμ.

Η υποψηφιότητά του για τον τίτλο ήταν γνωστή εδώ και καιρό, όμως εγείρονταν ερωτήματα σχετικά με την επιλογή του Λιούις Χάμιλτον να μην μένει στη Βρετανία, αλλά στον φορολογικό παράδεισο του Μονακό, ώστε να αποφεύγει τους φόρους στην πατρίδα του.

Την Τετάρτη επιβεβαιώθηκε πως ο Χάμιλτον θα λάβει τον τίτλο «Sir». Τον Χάμιλτον συνεχάρη ο CEO της F1, Στέφανο Ντομενικάλι, που μίλησε για έναν «πραγματικό γίγαντα του αθλήματος».

«Η επιρροή του είναι τεράστια τόσο εντός όσο και εκτός μονοθεσίου. Αυτά που έχει καταφέρει είναι καταπληκτικά και έρχονται ακόμα περισσότερα. Όλοι μας στην F1 τον συγχαίρουμε και θεωρούμε την αναγνώρισή του απόλυτα φυσική».

Keywords
Τυχαία Θέματα