Γιλντιρίμ:Ειρήνη στην Κύπρο μόνο αν υπάρξει ασφάλεια στη Μεσόγειo

Στη Μεσόγειο και το Κυπριακό αναφέρθηκε εκ νέου ο πρόεδρος της τουρκικής βουλής και τέως πρωθυπουργός της Τουρκίας, Μπιναλί Γιλντιρίμ, μιλώντας σε οικονομικό φόρουμ για την Ασία, στο οποίο συμμετείχε και ο λεγόμενος ‘πρόεδρος της βουλής’ του ψευδοκράτους.

Όπως μεταδίδει η ανταποκρίτρια του ΣΙΓΜΑ στην Τουρκία, Μαρία Ζαχαράκη, ο Μπιναλί Γιλντιρίμ υποστήριξε ότι «για να εδραιωθεί η ειρήνη ανάμεσα στις δύο κοινότητες (στην Κύπρο), είναι απαραίτητο να διασφαλιστεί

πρώτα η ασφάλεια στη Μεσόγειο. Η αδιάλλακτη στάση της ε/κ πλευράς στην Κύπρο, δυσκολεύει δυστυχώς την λύση».

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της τουρκικής εθνοσυνέλευσης, στην Κύπρο υπάρχει μία δομή δύο κρατών, το ψευδοκράτος και η "Ε/Κ Διοίκηση Νότιας Κύπρου", όπως ονομάζει την Κυπριακή Δημοκρατία. «Κι ενώ υπάρχει μία τέτοια κατάσταση στο νησί, την ώρα που η νότια Κύπρος εκμεταλλεύεται κάθε είδους δυνατότητα που έχει σε διεθνές επίπεδο, από την άλλη συνεχίζεται η συρρίκνωση και η απομόνωση της ΤΔΒΚ, παρόλο που το ψευδοκράτος έχει κάνει κάθε είδους θυσία και δείξει την καλή του θέληση στις διμερείς διαπραγματεύσεις», όπως είπε. Ο Μπιναλί Γιλντιρίμ κατηγόρησε για άλλη μια φορά την ελληνοκυπριακή πλευρά, ότι δεν δείχνει την ίδια καλή θέληση και τόνισε ότι μόνο «όταν εκδηλωθεί μια ειλικρινής και εποικοδομητική βούληση, τότε θα υπάρξει μια οριστική και δίκαιη λύση στην Κύπρο».

Ο Μπιναλί Γιλντιρίμ υποστήριξε ότι «για να επέλθει ειρήνη και γαλήνη στην Ασία και κατά συνέπεια σε ολόκληρο τον κόσμο, πρέπει να επιλυθούν οπωσδήποτε τα ζητήματα στο Αφγανιστάν, την Υεμένη, τη Συρία, το Ιράκ, την Παλαιστίνη, τη Βόρεια Κύπρο, το Καραμπάχ».

Keywords
Τυχαία Θέματα