Γιλντιριμ: Σημαντική η καθαρή και αποφασιστική στάση ΗΠΑ

Την πρόσφατη προσπάθεια για πραξικόπημα στην Τουρκία καταδίκασε έντονα ο αρχηγός του αμερικανικού στρατού Τζόζεφ Ντάνφορντ, σύμφωνα με ανακοίνωση του τουρκικού πρωθυπουργικού γραφείου.

Η έντονη αυτή καταδική έγινε, σύμφωνα με τους Τούρκους, κατά τη συνάντησή του κ. Ντάνφορντ με τον Τούρκο Πρωθυπουργό Μπιναλί Γιλντιρίμ.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι ο Ντάνφορντ επισκέφθηκε την Τουρκία για να δείξει την αλληλεγγύη του στην τουρκική κυβέρνηση και τον τουρκικό λαό και δήλωσε ότι οι ΗΠΑ στηρίζουν πλήρως το δημοκρατικό

σύστημα της Τουρκίας και η συνεργασία των δύο χωρών θα συνεχιστεί και στον στρατιωτικό τομέα όπως και σε όλους τους άλλους τομείς.

Με ανακοίνωσή του το πρωθυπουργικό γραφείο αναφέρει ότι το πραξικόπημα της τρομοκρατικής οργάνωσης Φετουλάχ Γκιουλέν (FETO) είναι η μεγαλύτερη απειλή που υπήρξε μέχρι σήμερα εναντίον της δημοκρατίας της Τουρκίας και του τουρκικού έθνους, προσθέτοντας ότι το κράτος και ο λαός βγήκε από αυτή τη διαδικασία πιο ισχυρός.

Στην ίδια ανακοίνωση αναφέρεται ότι η καθαρή και αποφασιστική στάση της συμμάχου της Τουρκίας ΗΠΑ εναντίον του τρομοκρατικού πραξικοπήματος είναι σημαντική.

Ο Τούρκος Πρωθυπουργός ανέφερε ότι η διαδικασία έρευνας εναντίον των πραξικοπηματιών γίνεται στο πλαίσιο των αρχών της δημοκρατίας του κράτους δικαίου και αναμένουν από τις ΗΠΑ όπου βρίσκεται ο ηγέτης της τρομοκραιτικής οργάνωσης Φετουλάχ Γκιουλέν να εκδοθεί στην Τουρκία.

Πηγή ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα