Γιλμάζ για ΑΟΖ Κύπρου και Αιγαίο

Ο αντιπρόεδρος του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP) Οζτούρκ Γιλμάζ, έπειτα από τη συνάντηση που είχε ο αρχηγός του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου με τους Πρέσβεις των χωρών μελών της Ε.Ε. στην Άγκυρα, δήλωσε τα εξής:

"Γνωρίζετε ότι σήμερα και αύριο πραγματοποιείται η σύνοδος της Ε.Ε. στις Βρυξέλλες και στο πλαίσιο αυτής της συνόδου, ιδιαίτερα η ε/κ διοίκηση της νότιας Κύπρου και η Ελλάδα

έχουν κάνει προσπάθειες για να ενταχθούν στην ατζέντα κάποια θέματα. Ειδικά για το θέμα των ερευνών του φυσικού αερίου στη Μεσόγειο, γνωρίζετε ότι κατηγορείται η Τουρκία. Επιπλέον, στο θέμα του Αιγαίου, έχουμε διαφορετική άποψη. Ο Έλληνας Πρέσβης είχε διαφορετική θέση και εμείς του εξηγήσαμε ότι έχουμε άλλη προσέγγιση και του εξηγήσαμε αυτή τη διαφορετική θέση της Τουρκίας".

Ο νομάρχης πήρε το…γιαταγάνι του

Ο νομάρχης του Κιρσεχίρ στην κεντρική Τουρκία, Νετζατί Σέντουρκ, πριν αφήσει τα καθήκοντά του λόγω συνταξιοδότησης, βρήκε την ευκαιρία να… αρπάξει το γιαταγάνι του από τη μία και το μεγάφωνο από την άλλη και ενώπιον 1000 νέων, που αναχωρούσαν για τα Δαρδανέλια για να λάβουν μέρος στους εορτασμούς για τη νίκη στην Καλλίπολη το 1915, ξεκίνησε την… ημισέληνη εκστρατεία του που θα φτάσει μέχρι τα Ιεροσόλυμα.

Όπως είπε: Με τη βοήθεια του Αλλάχ θα πάρουμε το Αφρίν, θα πάρουμε και το Μέμπιτς, θα μπούμε και στην Μοσούλη, θα μπούμε και στα Ιεροσόλυμα πρώτα ο Αλλάχ!

Keywords
Τυχαία Θέματα