Γιγαντιαίο μπαλόνι εντοπισμού πυραύλων - Το νέο υπερόπλο του Ισραήλ (ΒΙΝΤΕΟ)

Το Ισραήλ ετοιμάζεται να εκτοξεύσει ένα γιγάντιο μπαλόνι εξοπλισμένο με ένα υπερσύγχρονο σύστημα ανίχνευσης πυραύλων και αεροσκαφών για να αυξήσει περαιτέρω τις δυνατότητες αεράμυνας του εβραϊκού κράτους, ανακοίνωσε το ισραηλινό υπουργείο Άμυνας.

Το υπουργείο δημοσίευσε ένα απόσπασμα στο διαδίκτυο την Τετάρτη, που δείχνει ένα τεράστιο μπαλόνι να φουσκώνεται από πολλές γωνίες.

Οι ακριβείς προδιαγραφές του αεροσκάφους, το οποίο ονομάστηκε «Sky Dew», δεν έχουν ανακοινωθεί, αλλά χαρακτηρίστηκε ως ένα από τα μεγαλύτερα του είδους του. Τα ραντάρ του λέγεται ότι μπορούν να ανιχνεύσουν

εισερχόμενους πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς, πυραύλους κρουζ και drones.

Το σύστημα, που αναπτύχθηκε από κοινού από το Ισραήλ και τις ΗΠΑ, έχει υποβληθεί σε επιτυχείς δοκιμές τους τελευταίους μήνες και σχεδιάζεται να τεθεί σύντομα σε λειτουργία στο βόρειο τμήμα της χώρας, σύμφωνα με το υπουργείο.

היום (ד׳), החלה הצבה של פלטפורמה אווירית, מהגדולות מסוגה בעולם, שתשמש לצרכי גילוי והתרעה של איומים מתקדמים. זאת לאחר תהליך פיתוח וייצור של מספר שנים על ידי מנהלת ׳חומה׳ במפא״ת, הסוכנות להגנה מטילים האמריקאי, ובשיתוף עם חיל-האוויר והתעשייה האווירית. pic.twitter.com/QGgUa1rTQz

— Israeli Air Force (@IAFsite) November 3, 2021

Το Sky Dew θα συμπληρώσει τα υπάρχοντα ισραηλινά επίγεια συστήματα ανίχνευσης τοποθετώντας πρόσθετους αισθητήρες σε μεγάλο υψόμετρο. Τέτοια ανυψωμένα ραντάρ «παρέχουν σημαντικό τεχνολογικό και λειτουργικό πλεονέκτημα για έγκαιρη και ακριβή ανίχνευση απειλών», δήλωσε ο Boaz Levy, Διευθύνων Σύμβουλος της Israel Aerospace Industries, που βοήθησε στην ανάπτυξη του συστήματος.

Ο ισραηλινός υπουργός Άμυνας Benny Gantz χαιρέτισε χαρακτήρισε το έργο ως μια «άλλη μια τεχνολογική ανακάλυψη που θα ενισχύσει την άμυνα του ουρανού του Ισραήλ και των Ισραηλινών πολιτών». Το νέο σύστημα «οχυρώνει το τείχος άμυνας που έχει χτίσει το Ισραήλ απέναντι στις μακρινές και επικείμενες αεροπορικές απειλές που χτίζουν οι εχθροί του», είπε.

Keywords
Τυχαία Θέματα