Γιατί η ΕΔEΚ ζητεί αναβολή της ολομέλειας για αφερεγγυότητα

Αναβολή της έκτακτης συνεδρίας της Ολομέλειας της Βουλής, στις 17 Απριλίου, όπου θα συζητείτο το πλαίσιο αφερεγγυότητας και θα ψηφίζονταν τα σχετικά νομοθετήματα, ζητεί η ΕΔΕΚ.

Σύμφωνα με πληροφορίες του SigmaLive, ο λόγος για τον οποίο η ΕΔΕΚ θα ζητήσει την αναβολή της συνεδρίας, είναι επειδή ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα απουσιάζει

στην Αθήνα και ως εκ τούτου θα τον αντικαθιστά ο Πρόεδρος της Βουλής, Γιαννάκης Ομήρου.

Αυτό σημαίνει ότι δεν θα μπορεί να ασκήσει το δικαίωμα ψήφου του κατά τη διάρκεια της ψηφοφορίας και ως εκ τούτου οι ισορροπίες αλλάζουν.

Σύμφωνα με πληροφορίες ήδη η Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΕΔΕΚ, βολιδοσκοπεί τα άλλα κόμματα και όπως διαφαίνεται το ΑΚΕΛ παρουσιάζεται θετικό σε αυτό το ενδεχόμενο.

Εμπόδια σε αυτή την προσπάθεια, είναι το προγραμματισμένο Eurogoroup της 24ης Απριλίου, καθώς επίσης και οι κοινοβουλευτικές αποστολές που είναι προγραμματισμένες από τις 21 Απριλίου και έπειτα, οι οποίες θα επηρεάσουν όλες τις ισορροπίες.

Στην ΕΔΕΚ πάντως, δεν έχουν αντίρρηση η συζήτηση να προγραμματιστεί νωρίτερα, και μια ενδεχόμενη ημερομηνία θα ήταν η 16η Απριλίου.

Υπενθυμίζεται ότι η ΕΔΕΚ δηλώνει ότι θα καταψηφίσει τα νομοσχέδια του πλαισίου, εφόσον δεν ικανοποιηθούν οι τέσσερις προτάσεις, που έθεσε και επιτυγχάνονται με σειρά τροπολογιών επί των πέντε νομοσχεδίων.

Keywords
Τυχαία Θέματα