Γιατί «εξαφανίστηκε» η σημερινή Navtex της ΚΔ

Αποσύρθηκε η Navtex που είχε εκδοθεί χθες από την Κυπριακή Δημοκρατία.

Δεν υφίσταται η σημερινή Navtex που μόλις χθες είχε εκδοθεί από την Κυπριακή Δημοκρατία, γι' ασκήσεις με πραγματικά πυρά που ήταν καθορισμένες για σήμερα Πέμπτη, σε περιοχή που εφάπτεται με την περιοχή που «δέσμευσε» η Τουρκία μέχρι τις 22 Φεβρουαρίου για ασκήσεις του Πολεμικού της Ναυτικού και προκαλεί ένταση στην κυπριακή ΑΟΖ.

Σ’ επικοινωνία που είχε το Sigmalive

με αρμόδιες πηγές, ξεκαθαρίστηκε ότι η απόσυρση της Navtex «δεν συνδέεται κατ’ ουδένα τρόπο με την ένταση που προκαλεί το πολεμικό ναυτικό της Τουρκίας στην κυπριακή ΑΟΖ».

Όπως τόνισαν αρμόδιες πηγές μιλώντας στο Sigmalive, «η ΚΔ εξέδωσε χθες Navtex δεσμεύοντας τη συγκεκριμένη περιοχή, καθώς υποβλήθηκε σχετικό αίτημα από την UNifil, για να πραγματοποιήσει άσκηση με πραγματικά πυρά».

«Εν τέλει η Unifil απέσυρε το εν λόγω αίτημα, ίσως λόγω κακών καιρικών συνθηκών, κι έτσι η Navtex δεν είχε κανένα λόγο να υφίσταται», ανέφεραν πηγές. .

Η άσκηση πάντως των πλοίων της Unifil θα γίνει σε μεταγενέστερο στάδιο, όπως μας τονίστηκε.

Πάντως σε ισχύ βρίσκεται η άσκηση για λογαριασμό της Ρωσικής Δημοκρατίας, μετά από σχετικό αίτημα που υποβλήθηκε για στρατιωτική άσκηση.

Keywords
Τυχαία Θέματα