Γιατί επέλεξε την κεταμίνη – «Η χώρα ζει μέρες του ‘80» (ΒΙΝΤΕΟ)

Στο Μεσημέρι και Κάτι φιλοξενήθηκε ο Εγκληματολόγος Φώτης Σπυρόπουλος, ο οποίος μίλησε για τη σύλληψη της Ρούλας Πισπιρίγκου.

Αρχικά ανέφερε ότι έχει ασκηθεί δίωξη για το ένα από τα τρία της παιδιά. «Το γιατί δεν έχει να κάνει με το κίνητρο όπως έχει αναδειχθεί στις περιπτώσεις τεκνοκτονίας, αλλά με τον τρόπο δράσης και με τον τρόπο συγκάλυψης της δράσης της μητέρας».

Διαβάστε ακόμη: Πάτρα: Πού βρήκε την κεταμίνη –

Πώς «συνδέεται» ο Μάνος Δασκαλάκης

Πρόσθεσε ότι η κατηγορούμενη φέρεται να χορήγησε κεταμίνη, μία ουσία που δεν βρίσκεται στο εμπόριο. «Χρησιμοποιείται για ιατρικούς λόγους, έτσι μπορεί να πίστεψε ότι της έχει χορηγηθεί ήδη από τους νοσηλευτές. Θεωρούσε ότι θα προκαλούσε σύγχυση», είπε.

Συμπλήρωσε ότι η ίδια είχε μια ισχυρή παρουσία στα ΜΜΕ και στα social media, κάτι το οποίο συγκλόνιζε την κοινή γνώμη και ενδεχομένως να συγκάλυπτε το έγκλημα που της αποδίδουν.

Ακόμη είπε ότι η φερόμενη δράστης έχει κάποιες σπουδές στη νοσηλευτική. «Αυτό βοηθάει και η κεταμίνη είναι γνωστή και μπορεί να την βρει κάποιος από μια αναζήτηση στο διαδίκτυο».

Κληθείς να σχολιάσει την επίμαχη ζωγραφιά της μικρής Τζωρτζίνας, ανέφερε ότι δεν αποτελεί αποδεικτικό στοιχείο, αλλά ούτε και η γλώσσα του σώματος της κατηγοορύμενης. «Μπορεί να είναι ένα ενδεικτικό στοιχείο αλλά στην ποινική διαδικασία δεν αξιοποιούνται τέτοια στοιχεία». Πρόσθεσε ότι η κατηγορούμενη θα πρέπει να έχει μια δίκαιη δίκη.

«Κατά την ταπεινή μου γνώμη αν αποδειχθεί ότι έχει σκοτώσει το παιδί της με αυτό τον τρόπο, τότε θα πρέπει να αντιμετωπιστεί με τον αυστηρότερο τρόπο», είπε.

Διαβάστε επίσης: Δυο συγγενείς της Πισπιρίγκου στο κάδρο - Εξετάζεται και 4ος θάνατος

Ο κ. Σπυρόπουλος μιλώντας για τα τους θανάτους των άλλων δύο παιδιών ανέφερε ότι θα διερευνηθούν από τις Αρχές και θα βγάλουν άκρη.

Σχολιάζοντας της αυξημένη εγκληματικότητα στην Ελλάδα, τόνισε ότι η χώρα ζει μέρες της δεκαετίας του ‘80. «Υπήρχαν αντίστοιχα σκληρά εγκλήματα». Τόνισε ότι πρέπει να γίνουν εγκληματολογικές έρευνες για το ρόλο της καραντίνας, της οικονομικής κρίσης και της διάσπασης των κοινωνικών σχέσεων στην Ελλάδα.

Δείτε το βίντεο: 

Διαβάστε ακόμη: 

«Οι αστυνομικοί ζήτησαν από τη Ρούλα να κλείσει το κινητό της» (ΒΙΝΤΕΟ)

Οργή για την Ρούλα: «Έχω αρρωστήσει - Ντρέπομαι που είμαι μάνα» (ΒΙΝΤΕΟ)

Keywords
Τυχαία Θέματα
Γιατί, – Η, ‘80 ΒΙΝΤΕΟ,giati, – i, ‘80 vinteo