Για υβριδικό πόλεμο της Ρωσίας κάνει λόγο η Γερμανίδα ΥΠΕΞ

Στην προσπάθεια αντιμετώπισης της ενεργειακής κρίσης, η Υπουργός Εξωτερικών, Aναλένα Μπέρμποκ, στηρίζεται και σε συμφωνίες με κράτη της ομάδας G7, γράφει η εφημερίδα Welt, σημειώνοντας παράλληλα ότι η κ. Μπέρμποκ ανέφερε ότι το Κρεμλίνο διεξάγει έναν «υβριδικό πόλεμο».

«Δεν θα επιτρέψουμε να διχαστεί η διεθνής κοινότητα», δήλωσε κατά την πρώτη της επίσκεψη στην Ιαπωνία η Μπέρμποκ, προσθέτοντας ότι «δεν μπορεί και δεν πρέπει να υπάρξει κανένας ανταγωνισμός για την ενέργεια, κατά τον οποίο αυτός που είναι πιο ισχυρός

και έχει περισσότερα χρήματα, θα μπορεί να αγοράσει τα πάντα».

Για αυτό, όπως συμπλήρωσε, η ΕΕ έχει συμφωνήσει σε επιπρόσθετη αγορά φυσικού αερίου.

«Το ίδιο ισχύει και για την G7», δήλωσε η Γερμανίδα ΥΠΕΞ, θίγοντας ένα ευαίσθητο σημείο, όπως υπογραμμίζει το δημοσίευμα, δεδομένου ότι η Ιαπωνία είναι παγκοσμίως ο μεγαλύτερος εισαγωγέας LNG. «Δεν θα επιτρέψω να υπάρξει ανταγωνισμός μεταξύ μας για αυτό που είναι το πλέον σημαντικό, δηλαδή τις εναλλακτικές δυνατότητες προμήθειας, όπως για παράδειγμα το LNG», παρατήρησε η Γερμανίδα Υπουργός Εξωτερικών, τονίζοντας στην συνέχεια ότι η Ιαπωνία χρειάζεται το φυσικό αέριο, για αυτό «στην G7 υπάρχει πολύ στενός συντονισμός σε τέτοια ζητήματα μεταξύ των Υπουργών Ενέργειας και Οικονομίας».

Σύμφωνα με πληροφορίες, ήδη εδώ και μήνες καταβάλλονται προσπάθειες από τις ΗΠΑ και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να πεισθούν μεγάλοι εισαγωγείς LNG από την Ασία, όπως η Ιαπωνία, να τερματίσουν μακροπρόθεσμες συμβάσεις προμήθειας φυσικού αερίου, προς όφελος των Ευρωπαίων πελατών, που βρίσκονται υπό πίεση.

Στο Τόκιο, ωστόσο, ο ΥΠΕΞ Γιοσιμάσα Χαγιάσι, απαντώντας σε ερωτήσεις Γερμανών δημοσιογράφων δήλωσε ότι «δεν σκοπεύουμε αυτή την στιγμή να προμηθεύσουμε LNG στη Γερμανία». Θα συνεργαστούμε, όμως, όπως πρόσθεσε, στενά με την G7 για αυτό το ζήτημα.

Σε ό,τι αφορά την Κίνα, η Aναλένα Μπέρμποκ σημείωσε ότι στη νέα στρατηγική του ΝΑΤΟ αλλά και στη σχεδιαζόμενη εθνική στρατηγική ασφαλείας της Γερμανίας η Κίνα χαρακτηρίζεται ως εν δυνάμει κίνδυνος για την διεθνή τάξη πραγμάτων. Τέλος, η κ. Μπέρμποκ υποστήριξε ότι το Κρεμλίνο διεξάγει έναν «υβριδικό πόλεμο» με την μορφή επίσης του «πολέμου του καλαμποκιού και της ενέργειας», που έχει στόχο να διχάσει την κοινωνία της Δύσης. Δεν θα επιτρέψουμε να επιτύχει ο Πούτιν αυτόν τον στόχο στην Γερμανία, υπογράμμισε στις δηλώσεις της η Γερμανίδα Υπουργός Εξωτερικών.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα
Ρωσίας, Γερμανίδα ΥΠΕΞ,rosias, germanida ypex