Τρία τροχαία σε 24 ώρες στα κατεχόμενα

Τα νέα οδικά δυστυχήματα με θύματα έναν νεαρό άνδρα και σοβαρά τραυματίες ένα 11χρονο αγόρι και ακόμη ένα άτομο κυριαρχούν στον τ/κ Τύπο. Αναφορά γίνεται επίσης στις αντιδράσεις για την ειδική μεταχείριση προς συγγενείς μελών της «κυβέρνησης» ΚΕΕ – ΔΚ και της κόρης του Ντερβίς Έρογλου. Η αναφορά στο Κυπριακό είναι σχεδόν μηδαμινή.

Η «Αφρίκα» (Αφρική), με τίτλο «Να μας δώσει ο στρατός τις

περιουσίες μας», γράφει ότι ο κόσμος διαμαρτύρεται μετά την είδηση ότι περιοχή εντός στρατιωτικής ζώνης κοντά στο οδόφραγμα του Αγίου Δομετίου, δόθηκε στον εγγονό Ραούφ Ντενκτάς τον νεότερο για να ιδρυθεί πανεπιστήμιο στο όνομα του πρώην ηγέτη των Τ/κ, Ραούφ Ντενκτάς. Όσοι έχουν δική τους περιουσία υπό στρατιωτική ζώνη, δηλώνουν ότι θέλουν να τους δοθεί πίσω για να την εκμεταλλευτούν. Σε άλλο θέμα γράφει ότι κόμματα και οργανώσεις αντιδρούν πλέον στην «κυβέρνηση» ΚΕΕ – ΔΚ για προνομιακή μεταχείριση συγγενών τους και μια σειρά από άλλες κινήσεις. Αλλού αναφέρει ότι χθες ήταν μαύρη Κυριακή για την τροχαία κίνηση, αφού σημειώθηκαν τρία δυστυχήματα.

Η «Χαλκίν Σεσί» (Φωνή του λαού), με τίτλο «Γέμισαν με αίμα οι δρόμοι», αναφέρεται στα 3 οδικά δυστυχήματα, εκ των οποίων το ένα θανατηφόρο, με θύμα πεζό, που σημειώθηκαν σε 24 ώρες από το βράδυ του Σαββάτου μέχρι το βράδυ της Κυριακής. Αλλού γράφει ότι σύμφωνα με έρευνα του πανεπιστημίου του Λίβερπουλ, το 82,3% των Τ/κ λέει όχι στην αποστρατιωτικοποίηση της Κύπρου. Σε άλλο θέμα αναφέρει ότι σε συνέδριο για ζώα αγροκτημάτων που διοργάνωσε το «πανεπιστήμιο» Εγγύς Ανατολή, συμμετείχαν 500 σύνεδροι.

Η «Χαβαντίς» (Είδηση), με τίτλο «Δεν τελειώνει αυτή η καταστροφή», αναφέρεται ειδικότερα στο θανατηφόρο χθες με θύμα πεζό, ο οποίος διασταύρωνε τον δρόμο στον κυκλικό κόμβο κοντά στην Τύμπου από μη διάβαση πεζών, με αποτέλεσμα να τον χτυπήσει διερχόμενο όχημα. Σε άλλο θέμα αναφέρει ότι καταρρέει το κτίριο του ξενοδοχείου Seaview στο Μπογάζι, το οποίο είναι κλειστό εδώ και 20 χρόνια. Αλλού αναφέρει ότι τόσο η «κεντρική συνεργατική τράπεζα» όσο και τα υποκαταστήματά της εδώ και ένα χρόνο προβαίνουν σε βήματα ανανέωσης και εκσυγχρονισμού, αυξάνοντας τις καταθέσεις.

Η «Κίπρις» (Κύπρος), με τίτλο «Και πάλι πεζός και πάλι θάνατος», αναφέρεται στο χθεσινό θανατηφόρο αλλά και στα άλλα δύο οδικά δυστυχήματα του τελευταίου 24ωρου. Αλλού γράφει ότι σύμφωνα με έρευνα του κέντρου για τα δικαιώματα, τους πρόσφυγες και ταυτότητα, η θέληση των Τ/κ και η προσδοκία για λύση έχει αυξηθεί. Αλλού δημοσιεύει φωτογραφία μιας 52χρονης γυναίκας την οποία έχει τσιμπήσει φίδι 9 φορές μέσα σε 9 χρόνια και δεν έχει πάθει τίποτα.

Η «Γενί Ντουζέν» (Νέα τάξη), με τίτλο «Στην καρδιά της Λευκωσίας οικόπεδα στην Τζιαναλτάι», γράφει ότι μετά την παραχώρηση γης στον πατέρα του «υπουργού ενέργειας και οικονομικών», Σουνάτ Ατούν στον γιο του «υπουργού δημοσιονομικών», Σερντάρ Ντενκτάς, τώρα αποκαλύπτεται πως η «κυβέρνηση» ΚΕΕ – ΔΚ παραχώρησε «κρατική γη» δίπλα από το κτίριο των πρώην «τ/κ αερογραμμών», σε κεντρικό σημείο της Λευκωσίας, στην επιχειρηματία κόρη του Ντερβίς Έρογλου, Ρεσμιγιέ Τζιαναλτάι. Σε άλλο θέμα αναφέρεται σε καταγγελία του «βουλευτή» του ΡΤΚ, Ασίμ Ακανσόι ότι δόθηκε η «υπηκοότητα» σε άτομο που είναι φορέας ηπατίτιδας, παρά το γεγονός ότι η σχετική «νομοθεσία» μιλά για μη παραχώρηση όταν υπάρχει «δημόσιος κίνδυνος». Αλλού γράφει ότι χάθηκε η χρηματοδότηση 3 εκ. δολαρίων που θα παραχωρούνταν στον «βορρά» για τη μελέτη και βελτίωση των τραπεζών.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα