Για το Λουξεμβούργο αναχωρεί ο ΥΠΕΞ

Ο Υπουργός Εξωτερικών, Κωνσταντίνος Κόμπος, αναχωρεί το απόγευμα της Κυριακής για το Λουξεμβούργο, προκειμένου να συμμετάσχει στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ που συνέρχεται τη Δευτέρα.

Σύμφωνα με ανακοίνωση, στο επίκεντρο των συζητήσεων θα βρίσκεται η κατάσταση στη Μέση Ανατολή μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις της Χαμάς στο Ισραήλ, οι εξελίξεις όσον αφορά την Αρμενία και το Αζερμπαϊτζάν, η συνεχιζόμενη ρωσική επιθετικότητα κατά της Ουκρανίας, καθώς και άλλα τρέχοντα περιφερειακά και διεθνή ζητήματα.

Την ίδια ημέρα, μετά το πέρας των εργασιών του Συμβουλίου,

θα πραγματοποιηθεί η 19η Υπουργική Σύνοδος ΕΕ-Κεντρικής Ασίας με τη συμμετοχή του Καζακστάν, της Κιργισίας, του Ουζμπεκιστάν, του Τατζικιστάν και του Τουρκμενιστάν.

Την Τρίτη, 24 Οκτωβρίου 2023, ο Υπουργός Εξωτερικών θα συμμετάσχει στις εργασίες του Συμβουλίου Γενικών Υποθέσεων της ΕΕ. Κύρια θέματα συζήτησης θα είναι η προετοιμασία του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου που θα πραγματοποιηθεί στις 26 και 27 Οκτωβρίου στις Βρυξέλλες, καθώς και η συνέχιση του διαλόγου για το Κράτος Δικαίου.

Κατά την παρουσία του στο Λουξεμβούργο, ο κ. Κόμπος θα έχει τη Δευτέρα 23 Οκτωβρίου διμερή συνάντηση με τον Επίτροπο Γειτονίας και Διεύρυνσης, Όλιβερ Βαρέλι.

Ο Υπουργός Εξωτερικών επιστρέφει στην Κύπρο, την Τετάρτη 25 Οκτωβρίου 2023.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα