Για την εμβάθυνση της συμμαχίας τους συζήτησαν οι ΥΠΕΞ ΗΠΑ-Αυστραλίας

Ο Υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Άντονι Μπλίνκεν, συναντήθηκε το Σάββατο με την Υπουργό Εξωτερικών της Αυστραλίας, Μαρίς Πέιν, στο Λίβερπουλ προς ενίσχυση των συνεχιζόμενων προσπαθειών των ΗΠΑ για την προώθηση της ειρήνης και της ευημερίας στην περιοχή του Ινδο-Ειρηνικού, μετά την υπουργική διάσκεψη Αυστραλίας-Ηνωμένων Πολιτειών (AUSMIN) τον Σεπτέμβριο στην Ουάσιγκτον, DC.

Σύμφωνα με τον Εκπρόσωπο Τύπου του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Νεντ Πράις, συζήτησαν για την εμβάθυνση της συμμαχίας

ΗΠΑ-Αυστραλίας, τη σημασία της δέσμευσης για τη φιλόδοξη δράση για το κλίμα την επόμενη δεκαετία και την ανάγκη να συνεχίσουν να υπερασπίζονται, να ενισχύουν και να ανανεώνουν τη δημοκρατία σε όλο τον κόσμο. Εξέφρασαν την ανησυχία τους για τη συνεχιζόμενη επιθετικότητα της Ρωσίας κατά της Ουκρανίας και επανέλαβαν την υποστήριξη για μια ειρηνική επίλυση των ζητημάτων Κίνας-Ταϊβάν χωρίς απειλές ή εξαναγκασμούς και τόνισαν τη σημαντική συμβολή της Ταϊβάν στην παγκόσμια ανάπτυξη στον τομέα της υγείας.

Και οι δύο ηγέτες δεσμεύτηκαν εκ νέου για τις κοινές τους προσπάθειες στην περιοχή και για την καλύτερη προστασία από τον COVID-19. Συμφώνησαν επίσης στη σημασία της ύπαρξης ενός Πρέσβη επιβεβαιωμένου από τη Γερουσία στην Καμπέρα το συντομότερο δυνατό.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα