Για «Μεγάλη Ελλάδα» μίλησε ο νέος Ιταλός Υπουργός Πολιτισμού (ΒΙΝΤΕΟ)

Η λέξη πολιτισμός συνοψίζει την ιστορική σημασία του έθνους μας, η Ιταλία υπάρχει πολύ πριν από τη γέννησή της ως κράτος, έχει έναν πολιτισμό χιλιετίας που πηγάζει από την Magna Graecia (Μεγάλη Ελλάδα) και περνά από την Αναγέννηση και τον Ανθρωπισμό». Αυτό δήλωσε τις προηγούμενες μέρες νέος  ο υπουργός Πολιτισμού της Τζενάρο Σαντζουλιάνο αποχωρώντας από το Quirinale μετά τον όρκο της κυβέρνησης Μελόνι.

|
 

Στα ιταλικά η Magna Graecia, ήταν η επικράτεια των διαφόρων αρχαίων

Ελληνικών αποικιών στη Σικελία και νότια Ιταλία. Σύμφωνα με τον Στράβωνα που έχει γράψει τη σημαντικότερη αρχαία γεωγραφία, η Μεγάλη Ελλάδα ιδρύθηκε ήδη από την εποχή του Τρωικού πολέμου από τους Έλληνες.

Ενίσχυση διδασκαλίας της Νεοελληνικής Γλώσσας στη νότια Ιταλία

Σε μια παράλληλη εξέλιξη, μία σειρά εκπαιδευτικών δράσεων με επίκεντρο την ενίσχυση της διδασκαλίας της νεοελληνικής γλώσσας και κουλτούρας στην ευρύτερη περιοχή της Περιφέρειας της Απουλίας στη νότια Ιταλία, περιλαμβάνει το σύμφωνο συνεργασίας το οποίο υπεγράφη ανάμεσα στο Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού και σε εκπροσώπους της ιταλικής Περιφέρειας και της Ένωσης των Δήμων Γκρετσία Σαλεντίνα.

Σύμφωνα με το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR, οι πολιτιστικές σχέσεις ανάμεσα σε Ελλάδα και Περιφέρεια της Απουλίας αναμένεται να ενισχυθούν ακόμα περισσότερο, ενώ η διάλεκτος «γκρίκο» κατέχει δεσπόζουσα θέση στο σχεδιασμό που έχει εκπονηθεί. Φοιτητές της νότιας Ιταλίας θα έχουν πλέον πρόσβαση σε ελληνικά πανεπιστήμια μέσα από δράσεις ανταλλαγής φοιτητών, ερχόμενοι σε επαφή με τις τέχνες και τον πολιτισμό της Ελλάδας.
 

Keywords
Τυχαία Θέματα