Για «κρατική τρομοκρατία» κατηγόρησε το Ισραήλ ο Ερντογάν

Ο Τούρκος Πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατηγόρησε σήμερα το Ισραήλ για "κρατική τρομοκρατία", ενώ απευθύνθηκε στον Ισραηλινό Πρωθυπουργό, Βενιαμίν Νετανιάχου, λέγοντάς του πως «είτε έχεις πυρηνικά όπλα είτε όχι, τελείωσες, θα φύγεις».

Σε ομιλία του στην κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματός του, ο Ερντογάν είπε: «Απευθύνομαι στον Νετανιάχου από εδώ. Eχεις ατομική βόμβα ή όχι; Αν τολμάς δώσε εξηγήσεις, αλλά δεν μπορείς να δώσεις εξηγήσεις. Ω Ισραήλ, έχεις ατομική βόμβα και απειλείς με αυτήν. Έρχεται το τέλος σου. Όσες πυρηνικές

βόμβες και να έχεις, φεύγεις. Αυτοί που χάνουν τα πάντα στο όνομα της ηθικής και της συνείδησης δεν είναι άνθρωποι».

«Λέω ότι το Ισραήλ είναι τρομοκρατικό κράτος. Λένε την Χαμάς τρομοκρατική οργάνωση. Η Χαμάς είναι ένα κόμμα που κέρδισε τις εκλογές», ανέφερε.

«Έχουμε μπροστά μας μια γενοκτονία. Επί του παρόντος, εκατοντάδες χιλιάδες δικηγόροι τους οδηγούν στο δικαστήριο της Χάγης. Θα λάβουμε όλα τα μέτρα σχετικά με τη γενοκτονία και θα προβούμε στην απαραίτητη ανακοίνωση", είπε και πρόσθεσε πως "κανείς δεν μπορεί να δει αυτές τις σφαγές ως νόμιμες".

Για την Δύση, ο Ερντογάν είπε ότι «δυστυχώς, η Δύση, ειδικά οι ΗΠΑ, βλέπουν αυτή την κατάσταση ανάποδα. Η Γαλλία πρώτα κάνει δηλώσεις και μετά κάνει άλλες διαφορετικές δηλώσεις. Βάζει όπισθεν. Να είναι ειλικρινής. Όχι την μια μέρα έτσι και την άλλη αλλιώς», ανέφερε. 

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα