Για «κρατική τρομοκρατία» κατηγορεί το Ισραήλ η Συρία

Για «κρατική τρομοκρατία» κατηγόρησε σήμερα η συριακή Κυβέρνηση το Ισραήλ, μετά από μια σειρά στρατιωτικών χτυπημάτων στο εσωτερικό της Συρίας, που είχε ως αποτέλεσμα να πεθάνουν 15 άνθρωποι.

«Οι ισραηλινές αρχές ασκούν όλο και περισσότερο την κρατική τρομοκρατία", δήλωσε το Υπουργείο Εξωτερικών του καθεστώτος Άσαντ το πρωί, σε δήλωση του κόμματος SANA, προσθέτοντας: «Η τελευταία επίπονη ισραηλινή επιθετικότητα εμπίπτει στο πλαίσιο των συνεχιζόμενων προσπαθειών του Ισραήλ να παρατείνει την κρίση στη Συρία».

Η κυβέρνηση της Συρίας υπέβαλε καταγγελία

εναντίον του Ισραήλ στο Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών, χαρακτηρίζοντας τα χτυπήματα  «επικίνδυνα και εχθρικά», κατηγορώντας, παράλληλα, τις ΗΠΑ ότι υποστηρίζουν τις ισραηλινές απεργίες.

Από τα χτυπήματα της Κυριακής και της Δευτέρας τα ξημερώματα, έχουν πληγεί περιοχές όπως η Δαμασκός και η Χομς. Στις εν λόγω εχθροπραξίες αποδίδεται και η πτώση ρωσικού πυραύλου στα κατεχόμενα, που εκτοξεύτηκε πιθανώς από τη Συρία εναντίον ισραηλινών μαχητικών.

Το Συριακό Παρατηρητήριο για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, που εδρεύει στο Λονδίνο, ανέφερε ότι οι αεροπορικές επιδρομές και οι βομβαρδισμοί από ισραηλινά αεροσκάφη σκότωσαν τουλάχιστον εννέα στρατιώτες, οι περισσότεροι από τους οποίους ήταν Ιρανοί.

Επιπλέον, το SOHR ανέφερε ότι έξι πολίτες, συμπεριλαμβανομένων τριών παιδιών, σκοτώθηκαν στις βομβιστικές επιθέσεις.

Οι αεροπορικές επιθέσεις έχουν αποδοθεί στο Ισραήλ - τόσο από το SOHR όσο και από το SANA, το οποίο διοικείται από την κυβέρνηση της Συρίας.

Το Ισραήλ αρνήθηκε να σχολιάσει τα χτυπήματα, σύμφωνα με την πολιτική του να μην αναλαμβάνει ευθύνη για τις επιθέσεις εναντίον των στόχων του καθεστώτος του Ιράν και του καθεστώτος Άσαντ στη Συρία.

Keywords
Τυχαία Θέματα