Γι’ αυτό δεν παίζει ο Παντιλίμον στη Νότιγχαμ

Από τον Ιανουάριο του 2018, όταν μετακινήθηκε στη Νότιγχαμ Φόρεστ από τη Γουότφορντ (σ.σ. αρχικά υπό τη μορφή εξάμηνου δανεισμού), ο Κοστέλ Παντιλίμον ήταν βασική επιλογή για τη θέση στην εστία.

Τόσο υπό τον Μάρτιν Ο’ Νιλ όσο και υπό τον Αϊτόρ Καράνκα ο 32χρονος Ρουμάνος, που βρίσκεται στο μεταγραφικό στόχαστρο της Ομόνοιας, ήταν ο παίκτης, από τον οποίο άρχιζε η ενδεκάδα (13 και 44 συμμετοχές αντιστοίχως στο πρωτάθλημα).

Το σκηνικό διαφοροποιήθηκε δραματικά το περασμένο καλοκαίρι

με την έλευση του Γαλλοτυνήσιου Σαμπρί Λαμουσί στην τεχνική ηγεσία του συλλόγου. Ο 48χρονος θέλει τον τερματοφύλακά του να έχει καλή τεχνική και να μπορεί ν’ αρχίσει επιθέσεις, γι’ αυτό και απέκτησε δανεικό τον Άρο Μούριτς από τη Μάντσεστερ Σίτι του Πεπ Γκουαρδιόλα.

Ο Παντιλίμον, ωστόσο, είναι τερματοφύλακας παλαιάς κοπής και σχολής. Έχει εκπαιδευτεί να έχει ως βασικό και αποκλειστικό μέλημα την αποτροπή της παραβίασης της εστίας του, εξ ου και την περίοδο 2018/19 είχε ποσοστό επιτυχημένων μεταβιβάσεων μόλις 42%.

Ο Λαμουσί δεν έχει την απαίτηση από τον τερματοφύλακά του να μοιράζει την μπάλα όπως ένας οργανωτής, αλλά απαιτεί μια πιο μοντέρνα προσέγγιση στο παιχνίδι του. Εξ ου και ο Παντιλίμον, που δεν μπόρεσε να προσαρμοστεί στις νέες συνθήκες και απαιτήσεις, κατρακύλησε στην ιεραρχία των τερματοφυλάκων της Νότιγχαμ πίσω από τους Μούριτς, Σαμπά και Σμιθ, ενώ τον Ιανουάριο επέστρεψε από τον δανεισμό του στη Μίλγουολ και ο Στιλ.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Γι’, Παντιλίμον, Νότιγχαμ,gi’, pantilimon, notigcham