Γ.Γ ΑΚΕΛ: Ο ΠτΔ ασπάζεται σήμερα αυτά που χθες κατηγορούσε

Άμεση ήταν η αντίδραση του Γενικού Γραμματέα του ΑΚΕΛ, Άντρου Κυπριανού, στο τηλεοπτικό μήνυμα του Προέδρου της Δημοκρατίας, Νίκου Αναστασιάδη, για τις εξελίξεις στο Κυπριακό.

Ο Άντρος Κυπριανού, μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο Twitter αποκαλεί την κατάσταση "κωμικοτραγική" καθώς όπως αναφέρει "Ο Πρόεδρος ζήτησε να μετριάσουμε την

κριτική ώστε να δράσει ο ΟΗΕ και τελικά κριτικάρει μόνο ο ίδιος.

Η κατάσταση είναι κωμικοτραγική. Ο Πρόεδρος ζήτησε να μετριάσουμε κριτική ωστε να δράσει ο ΟΗΕ. Τελικά ήθελε να κριτικάρει μόνο ο ίδιος.

Andros Kyprianou (@GenSecAKEL) May 22, 2017

Ο κ. Αναστασιάδης ασπάζεται σήμερα αυτά που μέχρι χθες κατηγορούσε.
Άλλα λέει, άλλα κάνει, άλλα εννοεί.

Andros Kyprianou (@GenSecAKEL) May 22, 2017

Κατηγορεί το Νίκο Αναστασιάδη ότι "ασπάζεται σήμερα αυτά που μέχρι χθες κατηγορούσε", ενώ συνέχισε λέγοντας ότι ο Πρόεδρος "άλλα λέει, άλλα κάνει και άλλα εννοεί".

Και μια ιστορική-πλέον-επισήμανση: πρώτος ο Δ. Χριστόφιας απαίτησε κατάργηση συστήματος εγγυήσεων.

Andros Kyprianou (@GenSecAKEL) May 22, 2017

Θέλησε μάλιστα να απαντήσει σε αναφορά του Προέδρου ότι είναι η πρώτη φορά που τίθεται θέμα στο τραπέζι των συνομιλιών για αποχώρηση τουρκικών εγγυήσεων μετά τη λύση. Ο κ.Κυπριανού αναφέρει ότι "μια ιστορική-πλέον-επισήμανση: πρώτος ο Δ. Χριστόφιας απαίτησε κατάργηση συστήματος εγγυήσεων".

Οι δηλώσεις αυτές είναι ενδεικτικές του κλίματος που επικρατεί πλέον στις σχέσεις ΑΚΕΛ-Νίκου Αναστασιάδη, σε σχέση με το Κυπριακό, κάτι που είχε φυσικά διαφανεί και μέσα από τη σημερινή συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου.

Keywords
Τυχαία Θέματα