Γερμανός ΥΠΕΞ: Η Τουρκία στέλνει λάθος μηνύματα για ανθρώπινα δικαιώματα

Η Τουρκία στέλνει λανθασμένα μηνύματα στην Ευρωπαϊκή Ένωση όταν αποσύρεται από ένα σύμφωνο που έχει σχεδιαστεί για την καταπολέμηση της βίας κατά των γυναικών και κλείνοντας το φιλοκουρδικό Λαϊκό Δημοκρατικό Κόμμα (HDP), προειδοποίησε ο Γερμανός Υπουγός Εξωτερικών Χάικο Μάας  σήμερα Δευτέρα, σύμφωνα με το Reuters.

«Αυτό που έχουμε δει τις τελευταίες ημέρες, η απαγόρευση του HDP και ιδιαίτερα η απόσυρση από της Σύμβασης της Κωνσταντινούπολης,

είναι απολύτως λανθασμένα μηνύματα», δήλωσε ο Mάας κατά την άφιξή του στη συνάντηση με τους ομολόγους του στην ΕΕ στις Βρυξέλλες.

Διαβάστε επίσης: Tσαβούσογλου: Πιο ισχυροί οι νόμοι μας για καταπολέμηση βίας κατά γυναικών

Στη σύγκρουση μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας στην ανατολική Μεσόγειο, εν τω μεταξύ, υπήρχαν ενδείξεις αποκλιμάκωσης, πρόσθεσε ο Μάας. Η ΕΕ είχε απειλήσει την Άγκυρα με κυρώσεις πέρυσι, μετά την πιο σοβαρή κλιμάκωση της δεκαετίας.

«Όσον αφορά την Τουρκία, υπάρχει φως και σκιά», είπε ο Μάας. «Θα πρέπει να συζητήσουμε αυτά τα μικτά σήματα που προέρχονται από την Τουρκία σήμερα και θα συνεχίσουμε να στοχεύουμε σε έναν συνεχή διάλογο - και θα χρησιμοποιήσουμε αυτόν τον διάλογο για να αντιμετωπίσουμε ζητήματα όπου πιστεύουμε ότι η Τουρκία στέλνει λάθος μηνύματα».

Keywords
Τυχαία Θέματα