Γερμανίδα Βουλευτής συνελήφθη στην Τουρκία για «τρομοκρατική προπαγάνδα»

Η βουλευτής του κόμματος της Αριστεράς Die Linke, Γκεκάι Aκμπουλούτ, συνελήφθη και κρατήθηκε για σύντομο χρονικό διάστημα κατά την άφιξή της στο αεροδρόμιο της Αττάλειας στις αρχές Αυγούστου, με την κατηγορία της διάδοσης «τρομοκρατικής προπαγάνδας».

Η ίδια επιβεβαίωσε στην εφημερίδα FΑΖ το συμβάν, λέγοντας ότι σκόπευε να επισκεφτεί τους οικείους της στην Τουρκία, όταν όμως αφίχθη στην Αττάλεια, πληροφορήθηκε ότι είχε εκδοθεί ένταλμα σύλληψης εις βάρος της, το οποίο οι τουρκικές Αρχές δικαιολόγησαν

επικαλούμενες αναρτήσεις της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, καθώς και δηλώσεις και ομιλίες της για το ΡΚΚ και την κατάσταση των Κούρδων.

Στο παρελθόν, για παράδειγμα, η Γκεκάι Aκμπουλούτ έχει ταχθεί υπέρ της άρσης της απαγόρευσης δραστηριοποίησης του ΡΚΚ στη Γερμανία, σημειώνει η ε/φ, που προσθέτει ότι μετά τη σύλληψη και ανάκρισή της, η βουλευτής μεταφέρθηκε στην Εισαγγελία της Αττάλειας, αλλά αφέθηκε ελεύθερη μετά από αρκετές ώρες, χωρίς να έχει καταθέσει.

Το μόνο που πληροφορήθηκε ήταν ότι ο φάκελός της σβήστηκε, σύμφωνα με την FAZ, στην οποία το γερμανικό Υπουργείο Εξωτερικών δήλωσε ότι η γερμανική Πρεσβεία στην Άγκυρα και το Προξενείο στην Αττάλεια βρίσκονταν σε πολύ στενή επαφή με την Aκμπουλούτ.

Η γερμανική κυβέρνηση εργάστηκε «σε υψηλό επίπεδο, εντατικά και μέσω διαφόρων διαύλων» και πέτυχε την απελευθέρωσή της, αναφέρει το δημοσίευμα, που προσθέτει ότι, σύμφωνα με την ίδια τη Βουλευτή, ενεπλάκησαν επίσης τα Υπουργεία Δικαιοσύνης και Εσωτερικών της Τουρκίας.

Η Aκμπουλούτ σημείωσε ότι το συμβάν την εξέπληξε και τη σόκαρε, ωστόσο, όπως έγραψε σε ανάρτησή της, θα συμμετάσχει στο προγραμματισμένο για τον Οκτώβριο ταξίδι της γερμανο-τουρκικής κοινοβουλευτικής ομάδας στην Τουρκία.

Keywords
Τυχαία Θέματα