Γερμανία-κορωνοϊός: Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση υπέρ αυστηρότερων μέτρων

H ομοσπονδιακή κυβέρνηση και οι κυβερνήσεις των κρατιδίων θα συζητήσουν για περαιτέρω προστατευτικά μέτρα, προκειμένου να περιοριστεί η εξάπλωση του κορονοϊού.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα διαφόρων μέσων ενημέρωσης, η ομοσπονδιακή κυβέρνηση σκοπεύει να προτείνει στα κρατίδια σε τηλεδιάσκεψη που θα γίνει μεταξύ τους, ένα ανώτατο όριο 25 συμμετεχόντων για εορτασμούς σε ιδιωτικούς χώρους . Σε δημόσιους χώρους, θα προταθεί το όριο να είναι το πολύ 50 συμμετέχοντες.

Τα αυστηρότερα μέτρα θα εφαρμόζονται σε περιοχές στις οποίες ο αριθμός των κρουσμάτων τις τελευταίες επτά ημέρες υπερβαίνει τα

35 ανά 100.000 κατοίκους. Εάν ο αριθμός των κρουσμάτων είναι πάνω από 50, θα πρέπει να μειωθεί περαιτέρω και ο αριθμός των συμμετεχόντων σε ιδιωτικές γιορτές. Μάλλον, γίνονται επίσης σκέψεις για την προσωρινή απαγόρευση της κατανάλωσης αλκοόλ. 

Τα (ανατολικογερμανικά) κρατίδια Σαξονία και Σαξονία-Άνχαλτ έχουν ανακοινώσει πάντως ότι λόγω του σχετικά χαμηλού αριθμού κρουσμάτων κορονοϊού δεν θα λάβουν επί του παρόντος αυστηρότερα μέτρα.

Διαβάστε επίσης:

Ξανά αυξητική τάση στους θανάτους από COVID-19 στο Ηνωμένο ΒασίλειοCovid-19: 9 στους 10 ιαθέντες ασθενείς της νόσου παρουσιάζουν παρενέργειεςΣτα 33,54 εκατ. τα κρούσματα COVID-19 παγκοσμίωςΑυστηρότερα μέτρα κατά COVID-19 σε ολοένα και περισσότερες χώρες

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ 

Keywords
Τυχαία Θέματα