Γερμανία: Τα Χριστούγεννα δεν θα είναι όπως τα προηγούμενα χρόνια

Ο Γενικός Γραμματέας του Χριστιανοδημοκρατικού κόμματος (CDU), Πάουλ Τσίμιακ, δεν δίνει πολλές ελπίδες για οικογενειακά Χριστούγεννα  με την συνήθη μορφή στην Γερμανία λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.

«Τα Χριστούγεννα δεν θα είναι όπως τα προηγούμενα χρόνια. Τα Χριστούγεννα θα εορτασθούν, αλλά πώς και με ποια μορφή και ποιοι κανόνες θα πρέπει να

τηρούνται,  δεν μπορούμε να το πούμε ακόμα», είπε  ο Τσίμιακ σε εκπομπή του τηλεοπτικού δικτύου  RTL.

Ο Γενικός Γραμματέας του CDU έδειξε κατανόηση για τις ανησυχίες των ανθρώπων σχετικά με την οικογενειακή αυτή γιορτή: «Εάν δεν μπορέσουν  να συναντηθούν, ειδικά η γιαγιά και ο παππούς με τα εγγόνια, αυτός θα ήταν ένας πολύ σκληρή περιορισμός. Κανείς δεν το θέλει αυτό. Και γι' αυτό προσπαθούμε να προετοιμαστούμε όσο γίνεται περισσότερο, ώστε να καταστεί σίγουρα δυνατή η συνάντησή τους. Να το υποσχεθεί όμως δεν μπορεί κανένας», όπως είπε.

«Μπορώ να καταλάβω όλους εκείνους οι οποίοι αισθάνονται πραγματικά πιεσμένοι από τα μέτρα και που λένε: μα πόσο θα κρατήσει ακόμα αυτό. Όλοι το νοιώθουμε αυτό στην καθημερινότητα, αλλά η αιτία για αυτό δεν είναι η πολιτική, είναι ο ιός. Αυτά τα Χριστούγεννα θα είναι ιδιαίτερα αρμονικά, διότι έχουμε βιώσει στην κοινωνία τι μπορούμε να επιτύχουμε μαζί», πρόσθεσε ο χριστιανοδημοκράτης πολιτικός.

«Η κορυφαία προτεραιότητα μέχρι τα Χριστούγεννα είναι να καταπολεμήσουμε το ποσοστό μόλυνσης: Έχουμε ήδη πάνω από 18.000 νέες λοιμώξεις σήμερα. Ο αριθμός εξακολουθεί να είναι πολύ, πολύ υψηλός. Οι επόμενες εβδομάδες και μήνες θα είναι οι πιο δύσκολοι. Αλλά έχουμε λόγους να ελπίζουμε ότι αυτή η εποχή θα λήξει στο ορατό μέλλον», κατέληξε ο Τσίμιακ.

Διαβάστε επίσης: 

Μόσχα: Το εμβόλιο Sputnik V κατά της Covid-19 είναι κατά 92% αποτελεσματικόΚομισιόν: Ενέκρινε το συμβόλαιο με φαρμακευτικές εταιρείες BioNTech και PfizerCovid-19: Στη Ρωσία άρχισε η μαζική παραγωγή του εμβολίου Sputnik-V

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα