Γερμανία: Συρρικνώνονται εκ νέου τα ποσοστά της Χριστιανικής Ένωσης

Σε ελεύθερη πτώση βρίσκονται τα ποσοστά της Χριστιανικής Ένωσης (CDU/CSU) σε νέα δημοσκόπηση, καθώς εμπεδώνεται το κλίμα εσωστρέφειας στο κόμμα, το οποίο μάλιστα σήμερα έμεινε και εκτός διερευνητικών συνομιλιών για τον σχηματισμό κυβέρνησης.

Διαβάστε ακόμη: Όλαφ Σολτς: «Αύριο ξεκινάμε», ανέφερε για τις διερευνητικές επαφές

Σε δημοσκόπηση

που διενεργήθηκε από το Ινστιτούτο Civey για λογαριασμό του περιοδικού Der Spiegel, CDU/CSU εξασφαλίζουν την προτίμηση του 19% των ψηφοφόρων, 5,4% κάτω από το αποτέλεσμα των εκλογών της 26ης Σεπτεμβρίου, ενώ, αντιθέτως, το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα (SPD) ενισχύεται σημαντικά και από 25,7% που έλαβε στις εκλογές, φθάνει στο 28%. Πιο κοντά στις εκλογικές τους επιδόσεις βρίσκονται οι Πράσινοι με 15% (14,8% στις εκλογές) και οι Φιλελεύθεροι (FDP) με 14% (11,5%).

Στο ερώτημα ποιος πολιτικός θεωρείται καταλληλότερος προκειμένου να ανανεώσει το Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα, το 24% επιλέγουν τον πρώην επικεφαλής της Κ.Ο. του κόμματος Φρίντριχ Μερτς, το 21% τον Πρόεδρο της Επιτροπής Εξωτερικών της Bundestag Νόρμπερτ Ρέτγκεν και το 7% τον υπουργό Υγείας Γενς Σπαν. Υπέρ του νυν αρχηγού του κόμματος, 'Αρμιν Λάσε, εκφράζεται μόλις το 2% των ερωτηθέντων. Μεταξύ των ψηφοφόρων της Χριστιανικής Ένωσης, ο κ. Μερτς προηγείται ακόμη πιο ξεκάθαρα, με 41%, έναντι 21% του κ. Ρέτγκεν, 10% του κ. Σπαν και 5% του κ. Λάσετ. Χαρακτηριστικό της κατάστασης στο κόμμα είναι και το γεγονός ότι το 22% των υποστηρικτών του δεν θεωρεί κατάλληλο κανέναν από τους προαναφερθέντες.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα
Γερμανία, Συρρικνώνονται, Χριστιανικής Ένωσης,germania, syrriknonontai, christianikis enosis