Γερμανία: Ρεύμα υπέρ Καταψήφισης της ελληνικής παράτασης

Ομάδα Γερμανών σκληροπυρηνικών πολιτικών μεταξύ των οποίων και από το κόμμα της Γερμανίδας Καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ κάλεσε τους Βουλευτές να υιοθετήσουν σκληρή στάση κατά την ψηφοφορία στο γερμανικό κοινοβούλιο έναντι της τετράμηνης παράτασης στην χρηματοδότηση που έλαβε η Ελλάδα, αναφέρει την Τετάρτη η εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ).

Ο Υπουργός Οικονομικών

Βόλφγκανγκ Σόιμπλε ζήτησε γραπτώς από την Κάτω Βουλή του γερμανικού κοινοβουλίου να πραγματοποιηθεί αυτή την εβδομάδα η ψηφοφορία σε σχέση με την παράταση της δανειακής σύμβασης της Ελλάδας.

Ωστόσο, ομάδα συντηρητικών βουλευτών, που αποτελείται από πολιτικούς, οι οποίοι αντιτάχθηκαν στο παρελθόν κατά των σχεδίων διάσωσης, έχουν προειδοποιήσει δημόσια ότι δεν θα είναι πολύ επιεικείς έναντι της Ελλάδας, υπογραμμίζοντας τις ανησυχίες σχετικά με την παράταση του δανείου που υπάρχουν στους Χριστιανοδημοκράτες της Μέρκελ (CDU).

«Μια απλή παράταση του προγράμματος βοήθειας χωρίς σταθμισμένους όρους θα σήμαινε ότι εν γνώσει μας σπαταλούμε περαιτέρω χρήματα”, προειδοποίησε ο επικεφαλής της επιτροπής του CDU, Kurt Lauk, και ο γενικός γραμματέας του κόμματος, Wolfgang Steiger, σε επιστολή τους προς τους Βουλευτές, σύμφωνα με την εφημερίδα.

Σε άλλο δημοσίευμα στην Handelsblatt, την Τρίτη, ο συντηρητικός πολιτικός της Βαυαρίας David Bendels κάλεσε το κοινοβούλιο να απορρίψει την παράταση του σχεδίου διάσωσης της Ελλάδας.

«Οτιδήποτε άλλο θα ήταν προδοσία του Γερμανού φορολογουμένου", είπε ο κ. Bendels - εκπρόσωπος Τύπου της "αποσχισθείσας" συντηρητικής ομάδας που έχει προειδοποιήσει ότι η Ελλάδα δεν μπορεί πλέον να παραμένει στο ευρώ - στην εφημερίδα.

Οι σκληροπυρηνικοί παραμένουν μια μικρή ομάδα στον Κυβερνητικό συνασπισμό της Μέρκελ με τους Σοσιαλδημοκράτες, οι οποίοι διαθέτουν μια άνετη πλειοψηφία 504 εδρών στην Κάτω Βουλή γερμανικού του κοινοβουλίου.

Keywords
Τυχαία Θέματα