Γεωργίου για παραίτηση Αντιπρύτανη: «Κάτι κακό συνέβαινε…»

Ο βουλευτής του ΑΚΕΛ Γιώργος Γεωργίου σχολίασε στο ΣΙΓΜΑ την παραίτηση του Αντιπρύτανη του Πανεπιστημίου Κύπρου, αναφέροντας, μεταξύ άλλων, ότι στη συγκεκριμένη περίπτωση «κάτι κακό συνέβαινε».

Ο κ. Γεωργίου τοποθετήθηκε αρχικώς λέγοντας ότι η εξέλιξη με την παραίτηση του Αντιπρύτανη δεν βρίσκει το ΑΚΕΛ χαρούμενο.

Όπως εξήγησε, τα δημόσια πανεπιστήμια και το προσωπικό τους παράγουν πάρα πολλή δουλειά, την οποία σέβεται ο ίδιος και το κόμμα του.

Ωστόσο, για τη συγκεκριμένη περίπτωση ο ίδιος σημείωσε ότι είχαν υποβληθεί στην Επιτροπή Παιδείας σχετικά ερωτήματα, ενώ στις 27 Απριλίου, μαζί με τον Γ.Γ. του ΑΚΕΛ κατέφυγαν στον Γενικό Ελεγκτή, καταθέτοντας στοιχεία.

Ο βουλευτής του ΑΚΕΛ επιβεβαίωσε ότι, από πλευράς Πρύτανη, υπήρξε προσπάθεια πλήρους διερεύνησης της υπόθεσης.

Σε σχόλιο για την εν λόγω εξέλιξη γύρω από την παραίτηση του Αντιπρύτανη προέβη και ο βουλευτής του ΔΗΣΥ Αντρέας Κυπριανού, κάνοντας λόγο για πελώρια σκάνδαλα που έχουν αποδειχτεί στα δυο δημόσια Πανεπιστήμια της Κύπρου.

Ο κ. Κυπριανού τόνισε ότι δεν μπορεί κανείς να πλουτίζει παράνομα με τα λεφτά του φορολογούμενου πολίτη.

Παράλληλα, ο βουλευτής του ΔΗΣΥ πρόσθεσε ότι το κόμμα του υποστηρίζει τις έρευνες, οι οποίες πρέπει, όπως είπε, να πάνε μέχρι τέλους κι όποιος εμπλέκεται να τιμωρηθεί διπλά.

Εκ μέρους του ΔΗΚΟ, ο Άθως Αντωνιάδης υπογράμμισε ότι ουδείς είναι υπεράνω ελέγχου, είτε πρόκειται για το Πανεπιστήμιο, όπως είπε, είτε για την κυρία Κουρσουμπά είτε για τη Συνεργατική Τράπεζα.

Ο κ. Αντωνιάδης συμφώνησε με τον βουλευτή του ΔΗΣΥ ότι τα δυο δημόσια Πανεπιστήμια έχουν πολύ κακό παρελθόν.

Keywords
Τυχαία Θέματα