Ν.Παπαδόπουλος: Άμεση αναβάθμιση/αυτονόμηση νοσοκομείων

Η αναβάθμιση και η αυτονόμηση των δημοσίων Νοσηλευτηρίων, είναι κάτι που πρέπει να ξεκινήσει άμεσα, δήλωσε σήμερα ο υποψήφιος Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νικόλας Παπαδόπουλος, προσθέτοντας πως σ’ αυτό το εγχείρημα παρουσιάζονται ιδιαίτερες καθυστερήσεις από την παρούσα κυβέρνηση.

Σε δηλώσεις ύστερα από επίσκεψη στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου στο Παραλίμνι, ο κ. Παπαδόπουλος, ο οποίος συνοδευόταν από την Πρόεδρο του Κινήματος Αλληλεγγύη Ελένη Θεοχάρους, ανέφερε ότι σήμερα, διαπιστώσαμε «για ακόμα μια φορά από πρώτο χέρι τα γνωστά προβλήματα, της υποστελέχωσης, της έλλειψης οργάνωσης και συντονισμού κυρίως με το Υπουργείο Υγείας.

Δυστυχώς, σε αυτό το Νοσοκομείο υπάρχει ένα επιπρόσθετο πρόβλημα, πέρα από τη γνωστή φυγή των γιατρών από τον δημόσιο τομέα, στη συγκεκριμένη περιοχή υπάρχει ιδιαίτερη δυστοκία στο να στελεχώνονται οι θέσεις των γιατρών, γιατί δυστυχώς αυτό το Νοσοκομείο θεωρείται ως Νοσοκομείο της περιφέρειας και δεν υπάρχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον, με αποτέλεσμα να προκαλούνται τεράστια προβλήματα στους ασθενείς, με ουρές στα αρμόδια τμήματα, με καθυστερήσεις.

Εμείς θεωρούμε ότι δεν πρέπει κανένας ασθενής να θεωρείται ασθενής ενός κατώτερου Θεού και είναι γι’ αυτό που πρέπει να βρούμε τους τρόπους να αντιμετωπίσουμε αυτά τα προβλήματα, για να προσφέρονται οι απαραίτητες υπηρεσίες της ποιότητας που δικαιούται ο κόσμος χωρίς καθυστερήσεις. Αυτό ακριβώς το αντικείμενο θα αποτελέσει προτεραιότητα της δικής μας διακυβέρνησης, η αναβάθμιση, η αυτονόμηση των δημόσιων νοσηλευτηρίων είναι κάτι που πρέπει να ξεκινήσει άμεσα και δυστυχώς διαπιστώνουμε ότι σε αυτό το εγχείρημα παρουσιάζονται ιδιαίτερες καθυστερήσεις από πλευράς της παρούσας κυβέρνησης.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο Νικόλας Παπαδόπουλος είπε πως «παρ’ όλες τις φιλότιμες προσπάθειες του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού σε αυτό το Νοσοκομείου, διαπιστώνονται δυσκολίες, όχι γιατί δεν έχουν την καλή πρόθεση και διάθεση να βοηθήσουν, αλλά επειδή δεν τους βοηθά το σύστημα. Εάν θέλουμε να έχουμε ένα σύστημα υγείας που θα είναι και γενικό και καθολικό και αποτελεσματικό, τότε όλοι οι ασθενείς, ανεξαρτήτως περιοχής, πρέπει να αντιμετωπίζονται με τον ίδιο τρόπο».

Από την πλευρά της, η Πρόεδρος του Κινήματος Αλληλεγγύη Ελένη Θεοχάρους ανέφερε, χαριτολογώντας, ότι «σήμερα δεν επισκεφθήκαμε το Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου, όταν το επισκεφθούμε, θα είναι η ευτυχέστερη μέρα της ζωής μας».

Σήμερα, ανέφερε, «επισκεφθήκαμε το Γενικό Νοσοκομείο Παραλιμνίου και η απόγνωση που είδαμε στα μάτια του προσωπικού, ήταν πέρα για πέρα συγκλονιστική και αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι αισθάνονται εντελώς μόνοι και σε πάρα πολύ μικρό αριθμό για να μπορέσουν να ανταποκριθούν στις ανάγκες που καλύπτει η περιοχή».

Νομίζω, συνέχισε, ότι «μια μορφή αυτονόμησης των Νοσοκομείων, θα μπορούσε να ξεκινήσει δίνοντας ισχυρά οικονομικά κίνητρα και στους γιατρούς και στους νοσηλευτές, να εργαστούν στα προβληματικά λεγόμενα Νοσοκομεία, στην πόλη της Χρυσοχούς, στο Παραλίμνι, στην Κυπερούντα, σε Νοσοκομεία όπου οι εργαζόμενοι τα βλέπουν ως ένα στάδιο που θα μπουν και μετά θα προσπαθήσουν αμέσως να μεταφερθούν σε κάποια πόλη».

Πρόσθεσε, ακόμα, ότι «για μας έχει ιδιαίτερη σημασία να έχουν κίνητρα, πέρα από τα οικονομικά, ηθικά, επιστημονικά και άλλα, να υπηρετήσουν στα Νοσοκομεία, και αυτό μπορούμε να το κάνουμε και θα το κάνουμε».

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα