Γέμισε τον ελεύθερο σου χρόνο, μαθαίνοντας ξένες γλώσσες

Ήξερες πως μπορείς να μάθεις μια ξένη γλώσσα από το σπίτι; Κι όμως, στις μέρες που ζούμε, η τεχνολογία και το διαδίκτυο μάς δίνουν αυτή τη δυνατότητα και μάλιστα ανέξοδα. Αν ήθελες πάντα να μάθεις ισπανικά ή ιταλικά ή οποιαδήποτε άλλη γλώσσα αλλά δεν είχες το χρόνο να το κάνεις, αυτή είναι η κατάλληλη περίοδος.

To Duolingo είναι μια εκπληκτική εφαρμογή, με την οποία μαθαίνεις όποια γλώσσα θέλεις με ένα ευχάριστο τρόπο. Προς το παρόν υποστηρίζονται μεταξύ άλλων αγγλικά, γαλλικά, γερμανικά, ισπανικά, πορτογαλικά, ιταλικά, ολλανδικά, τουρκικά, σουηδικά, νορβηγικά, ρωσικά κ.α.

Πρόκειται

για μία απολύτως δωρεάν εφαρμογή η οποία χρησιμοποιεί τον αποδεδειγμένα πιο σωστό τρόπο εκμάθησης μίας ξένης γλώσσας: multimedia οπτικοακουστικό υλικό το οποίο συνδέει την εικόνα του αντικειμένου και της έννοιας με την αντίστοιχη λέξη της ξένης γλώσσας. Προσφέρει επιπλέον μία σειρά από διασκεδαστικά τεστ που δείχνουν καθημερινά στον χρήστη την πρόοδο που έχει κάνει, ενώ μπορεί να αναπροσαρμόζει το επίπεδο των μαθημάτων ανάλογα με το επίπεδο του «μαθητή».

Η εκμάθηση με το Duolingo είναι διασκεδαστική και παιχνιδιάρικη, αφού κέρδιζεις πόντους με σωστές απαντήσεις, αγωνίζεσαι ενάντια στο χρόνο και ανεβαίνεις επίπεδα. Τα μαθήματα στο Duolingo προσαρμόζονται στο στυλ μάθησής σου. Οι ασκήσεις είναι ειδικά διαμορφωμένες προκειμένου να σε βοηθήσουν να μάθεις και να ελέγξεις το λεξιλόγιο με αποτελεσματικό τρόπο. Μπορείς ακόμη να δεις ποιες ερωτήσεις απάντησες σωστά, ενώ όταν κάνεις λάθος σε μία ερώτηση, βλέπεις αμέσως πώς να το διορθώσεις. Μισή ώρα την ημέρα είναι αρκετή. Προσάρμοσε την εκμάθηση στο πρόγραμμα σου αλλά μη ξεχνάς πως πρέπει να είσαι συνεπής.

Έτσι, τα μαθήματα είναι αποτελεσματικά, αποκτώντας μέσα από το παιχνίδι πολύτιμη γνώση. Μάλιστα, μια μελέτη κατέδειξε ότι 34 ώρες μαθήματος στο Duolingo ισοδυναμούν με ένα εξάμηνο πανεπιστημιακής γλωσσικής εκπαίδευσης.

Η εφαρμογή είναι διαθέσιμη σε iOS και Android.

Εσύ ποια γλώσσα θέλεις να μάθεις και σε τι επίπεδο θέλεις να φτάσεις;

Keywords
Τυχαία Θέματα