Γ.Εισαγγελέας: Οι Αυγυπτιακές αρχές θέλουν τον αεροπειρατή

Ο Γενικός Εισαγγελέας Κώστας Κληρίδης επιβεβαίωσε στο ΚΥΠΕ ότι οι αιγυπτιακές αρχές απέστειλαν αίτημα για έκδοση του 59χρονου Αιγύπτιου Σεΐφ Ελντίν Μουσταφά, ο οποίος κατηγορείται για την αεροπειρατεία στο αεροπλάνο της EgyptAir.

Ερωτηθείς κατά πόσον έχει υποβληθεί από την Αίγυπτο αίτημα για έκδοση του αεροπειρατή, ο κ. Κληρίδης δήλωσε ότι απεστάλη σχετικό αίτημα και ότι «μόλις τελειώσουν οι ανακρίσεις που γίνονται στην Κύπρο

για τυχόν αδικήματα για τα οποία έχουμε εμείς δικαιοδοσία, θα αποφασιστεί κατά πόσο θα δικαστεί στην Κύπρο ή θα εκδοθεί».

Ανέφερε ακόμα ότι η έκδοσή του είναι θέμα πολιτικής απόφασης και θα γίνει σε συνεννόηση με την Κυβέρνηση.

Το Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας εξέδωσε την περασμένη Τετάρτη διάταγμα οκταήμερης κράτησης εναντίον του Σεΐφ Ελντίν Μουσταφά, για διευκόλυνση των ανακρίσεων της Αστυνομίας σχετικά με διερευνώμενες υποθέσεις πειρατείας, παράνομης κατοχής εκρηκτικών υλών, απαγωγής προσώπων με σκοπό τον κρυφό και άδικο περιορισμό, απειλή βιαιοπραγίας, απόπειρα πρόκλησης σωματικής βλάβης με εκρηκτικές ύλες, απερίσκεπτες και αμελείς πράξεις και αδικήματα κατά παράβαση του περί καταπολέμησης της τρομοκρατίας Νόμου.

Keywords
Τυχαία Θέματα