ΓΕ στο ΣΙΓΜΑ: Θα κάνουμε τη δική μας έρευνα στην ΑΛΚ

Ουδέν μεμπτό λέγει το Υπουργείο Μεταφορών σε σχέση με τις παραχωρήσεις αδειών, από την Αρχή Λιμένων, σε ιδιώτες στο Λιμάνι Λεμεσού.

Σε ανακοίνωσή του, το υπουργείο επικαλείται τα συμπεράσματα έρευνας που διενήργησε διμελής Ερευνητική Επιτροπή, η οποία είχε διοριστεί από το Υπουργικό Συμβούλιο, τον Γενάρη.

"Από τα συμπεράσματα της έκθεσης προκύπτει ότι η Αρχή Λιμένων Κύπρου ενήργησε εντός της αρμοδιότητάς της και σύμφωνα με τη νομοθεσία, χωρίς να παραβιάζει τις αρχές της διαφάνειας και της ίσης μεταχείρισης, χωρίς

να παραβιάζει τις δεσμεύσεις της Κυβέρνησης έναντι των ιδιωτών διαχειριστών του Λιμανιού Λεμεσού και χωρίς να εκθέτει το Υπουργικό Συμβούλιο στον κίνδυνο καταβολής αποζημιώσεων."

Σε δηλώσεις του στο ΣΙΓΜΑ, τον περασμένο Οκτώβριο, ο Γενικός Ελεγκτής, Οδυσσέας Μιχαηλίδης κατήγγειλε ενδεχόμενη παράνομη συναλλαγή μεταξύ της Αρχής και ιδιωτών, χωρίς την προκήρυξη διαγωνισμού, θέτοντας θέμα διεξαγωγής ποινικής έρευνας.Το ίδιο ρεπορτάζ φιλοξενούσε δηλώσεις του τότε Γενικού Διευθυντή του Υπουργείου Μεταφορών, Αλέκου Μιχαηλίδη,

ο οποίος είχε καταγγείλει την άρνηση της Αρχής Λιμένων να προσκομίσει στοιχεία για συγκεκριμένες αδειοδοτήσεις, εκφράζοντας ανησυχία για το ενδεχόμενο η Κυπριακή Δημοκρατία να κινδυνέψει με αγωγές.

Σχολιάζοντας τη σημερινή ανακοίνωση του υπουργείου, ο Οδυσσέας Μιχαηλίδης δήλωσε στο Σίγμα ότι η Ελεγκτική Υπηρεσία θα διεξάγει τη δική της έρευνα.

"Η έρευνα της Επιτροπής έγινε για λογαριασμό του Υπουργικού Συμβουλίου.Η Ελεγκτική Υπηρεσία είναι ανεξάρτητη υπηρεσία και ουδείς την εμποδίζει να προβεί σε δική της διερεύνηση για το θέμα.

"Συνεπώς, θα εξετάσουμε όλα τα δεδομένα και εάν συντρέχει λόγος, θα διενεργήσουμε τη δική μας έρευνα", κατέληξε ο Γενικός Ελεγκτής.

Keywords
Τυχαία Θέματα