ΓΕ για κύκλωμα εμπορίας: Έρευνα εάν παρουσιαστούν στοιχεία εμπλοκής Κύπρου

Σε επικοινωνία με τον βουλευτή του ΑΚΕΛ, Χρίστο Χροστοφίδη ήρθε ο Γενικός Εισαγγελέας της Δημοκρατίας, Γιώργος Σαββίδης μετά την επιστολή που έλαβε στην οποία ο κος Χριστοφίδη ζητά έρευνα σχετικά με τις καταγγελίες που έγιναν στην Ελλάδα για κύκλωμα που ναρκώνει και να βιάζει νεαρές κοπέλες, και το οποίο σύμφωνα με τις καταγγελίες, δρα και στην Κύπρο.

Διαβάστε

επίσης: Κύκλωμα εμπορίας/Θεσσαλονίκη:Ζητά έρευνα από ΓΕ για εμπλοκή Κύπρου το ΑΚΕΛ


Σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο κος Σαββίδης σημειώνει πως «η θέση της Νομικής Υπηρεσίας όπως του την ανέφερα, είναι ότι εφόσον παρουσιαστούν συγκεκριμένες πληροφορίες και στοιχεία εμπλοκής της Κύπρου σε σεξουαλικής φύσεως αδικήματα, αυτά θα διερευνηθούν άμεσα από  τις ανακριτικές Αρχές».

Έλαβα την επιστολή του κ.@Christophides
Επικοινώνησα ήδη μαζί του.
Η θέση της ΝΥ όπως του την ανέφερα, είναι ότι εφόσον παρουσιαστούν συγκεκριμένες πληροφορίες &στοιχεία εμπλοκής της Κύπρου σε σεξουαλικής φύσεως αδικήματα, αυτά θα διερευνηθούν άμεσα από τις ανακριτικές Αρχές https://t.co/NnkKvnoJ4x

— George L. Savvides (@SavvidesGL) January 18, 2022

Υπενθυμίζεται πως, η όλη υπόθεση ήρθε στο φως της δημοσιότητας το περασμένο Σαββατοκύριακο μετά από διάφορες αναρτήσεις ακτιβιστών οι οποίοι μέσω social media κατάγγελλαν συγκεκριμένα άτομα ότι νάρκωσαν και βίασαν 24χρονο κορίτσι.

Σύμφωνα με τον Ηλία Γκιώνη, που αποκάλυψε την υπόθεση, η συγκεκριμένη ομάδα ανδρών εδώ και χρόνια λειτουργεί με παρόμοιο τρόπο προβαίνοντας σε παρόμοιες πράξεις, με τα θύματα να κρατούν τα στόματά τους κλειστά λόγω του φόβου. «Με την έρευνα που έχουμε κάνει, περίπου 10 άτομα είναι μπλεγμένα σε αυτήν την ιστορία, σε Ελλάδα, Κύπρο και άλλες περιοχές. Υπάρχουν συνομιλείς όπου αυτοί διαλέγουν τα θύματά τους από τα social media αφού τα παρακολουθούν καιρό.

Διαβάστε επίσης: Αποκαλύψεις για το κύκλωμα εμπορίας Θεσσαλονίκης: Εμπλέκουν και Κύπρο

Keywords
Τυχαία Θέματα
Έρευνα, Κύπρου,erevna, kyprou