ΓΕ: Αξιολόγηση των υποθέσεων χωρίς καθυστέρηση

Τη διαβεβαίωση ότι οι ανακρίσεις σε σχέση με το σκάνδαλο για την οικονομία, οι οποίες διεξάγονται από την ανακριτική ομάδα της αστυνομίας, συνεχίζονται με γοργούς ρυθμούς, έδωσε σήμερα ο Γενικός Εισαγγελέας της Δημοκρατίας, Κώστας Κληρίδης, ο οποίος σημείωσε ότι κάποιες υποθέσεις βρίσκονται σε προχωρημένο στάδιο.

Σε δηλώσεις του, μετά από τη διαδικασία στο Ανώτατο Δικαστήριο, για τις αναφορές του Προέδρου Δημοκρατίας, σε σχέση με τη νομοθεσία των ωραρίων καταστημάτων, ο Γενικός Εισαγγελέας είπε ότι “απαιτείται υπομονή, έτσι ώστε οι ανακρίσεις της αστυνομίας να περατωθούν” και πρόσθεσε

πως “όταν σταλούν στη Νομική Υπηρεσία -αμέσως χωρίς καθυστέρηση- να αξιολογηθούν και αν στοιχειοθετούνται υποθέσεις να αποσταλούν στο δικαστήριο”.

Ερωτηθείς πώς προχωρούν οι έρευνες, ο κ. Κληρίδης είπε: “Όπως ξέρετε δεν συνηθίζω να δίνω λεπτομέρειες, αναφορικά με τις συνεχιζόμενες ανακρίσεις, είτε σε σχέση με τις έρευνες για την οικονομία, είτε σε σχέση με άλλες ποινικές υποθέσεις”.

Τουλάχιστον, πρόσθεσε, “δεν πρέπει να εξάγονται λεπτομέρειες, οι οποίες ενδεχόμενα να προκαλέσουν και κάποια ζημιά στην όλη υπόθεση. Εκείνο που μπορώ να σας διαβεβαιώσω είναι αυτό που κάθε φορά πράττω, δηλαδή ότι οι ανακρίσεις, οι οποίες διεξάγονται από την ανακριτική ομάδα της αστυνομία συνεχίζονται με γοργούς ρυθμούς και κάποιες υποθέσεις βρίσκονται σε προχωρημένο στάδιο”.

Ως προς το αίτημα προς τις ελληνικές αρχές για δικαστική συνδρομή σε σχέση με τον Αντρέα Βγενόπουλο, ο Γενικός Εισαγγελέας είπε πως γι` αυτό το θέμα έχει προβεί σε κάποιες ενέργειες ο Υπουργός Δικαιοσύνης, το Υπουργείο του οποίου είναι η αρμόδια αρχή σε περιπτώσεις αιτημάτων δικαστικής συνδρομής.

“Γίνεται η προσπάθεια για επιτάχυνση και επίσπευση της όλης διαδικασίας”, κατέληξε.

Πηγή ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα