Το Ισραήλ διαμηνύει πως είναι έτοιμος να «πλήξει ανά πάσα στιγμή» την Χαμάς

Εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού δήλωσε πως οι δυνάμεις του είναι έτοιμες για την επανέναρξη των εχθροπραξιών με το παλαιστινιακό ισλαμιστικό κίνημα Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας «ανά πάσα στιγμή».

«Είμαστε έτοιμοι για την επίθεσή μας (...) είμαστε έτοιμοι να χτυπήσουμε ανά πάσα στιγμή», είπε ο Ντανιέλ Χαγκαρί, εκπρόσωπος του Τσαχάλ, του ισραηλινού στρατού.

Απομένουν μερικές ώρες προτού εκπνεύσει η ισχύς της συμφωνίας ανακωχής που άρχισε να εφαρμόζεται

την περασμένη Παρασκευή και παρατάθηκε δυο φορές, την τελευταία για 24 ώρες.

Το πρωί της Πέμπτης, η Χαμάς ανέφερε πως οι ισραηλινές αρχές αρνήθηκαν να παραλάβουν τα πτώματα τριών ομήρων που σκοτώθηκαν σε ισραηλινό βομβαρδισμό. Σύμφωνα με δημοσιεύματα, πρόκειται για μητέρα, το μωρό της, ηλικίας 10 μηνών, και 4χρονο αγοράκι.

Ο εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού Χαγκαρί αντέτεινε πως δεν έχουν επιβεβαιωθεί οι θάνατοι των τριών ομήρων και έκανε λόγο για «ψυχολογικό πόλεμο» της Χαμάς.

Τουλάχιστον 10 νεκροί και 14 τραυματίες σε βομβιστική επίθεση στην επαρχία Ντιγιάλα

Τουλάχιστον 10 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 14 τραυματίστηκαν από εκρήξεις βομβών και πυρά ενόπλων στην επαρχία Ντιγιάλα του ανατολικού Ιράκ, μεταδίδει το πρακτορείο ειδήσεων Reuters επικαλούμενο δύο πηγές των ιρακινών υπηρεσιών ασφαλείας.

Η επίθεση εκδηλώθηκε απόψε κοντά στην πόλη Αμρανίγια και στόχος της φέρεται να ήταν συγγενείς ενός βουλευτή της περιοχής.

Δύο βόμβες, τοποθετημένες στην άκρη ενός δρόμου, εξερράγησαν την ώρα που διερχόταν όχημα με πολλούς επιβαίνοντες. Όσοι έσπευσαν για να απεγκλωβίσουν τους επιβαίνοντες και να τους προσφέρουν τις πρώτες βοήθειες, δέχθηκαν πυρά από ελεύθερους σκοπευτές, σύμφωνα με τις πηγές που επικαλείται το Reuters.

Οι ιρακινές αρχές επέβαλαν απαγόρευση κυκλοφορίας στην περιοχή ενώ διεξάγουν έρευνα για τον εντοπισμό των δραστών.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ 

Keywords
Τυχαία Θέματα