Γάζα: Η αδελφή τραυματισμένου Ισραηλινού ομήρου εκλιπαρεί για ιατρική πρόσβαση

Στις τελευταίες εικόνες που η Όφρι Μπίμπας Λεβί είδε με τον αδελφό της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, εκείνος προσπαθεί να κρατήσει το τραύμα του στο κεφάλι, ενώ αιμορραγεί, την ώρα που άγνωστοι τον έχουν ακινητοποιήσει και τον απομακρύνουν με τη βία.

Ο Γιάρντεν Μπίμπας, 34 ετών, η σύζυγός του και οι δύο μικροί τους γιοι βρίσκονται μεταξύ των 200 ομήρων που πήραν ένοπλοι της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου, κατά τη διάρκεια της φονικής επίθεσής τους στο νότιο Ισραήλ.

Έναν και πλέον μήνα από τότε που απήχθησαν από το σπίτι τους στο Νιρ Οζ, η Μπίμπας Λεβί βρίσκεται στη Γενεύη, στην Ελβετία,

μαζί με άλλες οικογένειες για να συναντηθεί με ανώτερους αξιωματούχους του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας και του Διεθνούς Ερυθρού Σταυρού προκειμένου να ασκήσουν πιέσεις με στόχο να απελευθερωθούν ή τουλάχιστον να υπάρξει ιατρική πρόσβαση, είπε η ίδια στο Reuters.

«Αυτό είναι το πρώτο πράγμα που θέλω να φωνάξω και να πω πως όλοι πρέπει να το καταδικάσουν και να κάνουν ό,τι μπορούν για να τους φέρουν πίσω όσο το δυνατόν συντομότερα. Διότι κάθε ημέρα που περνάει είναι επικίνδυνη για εκείνους», είπε, φορώντας ένα μπλουζάκι με μια φωτογραφία της οικογένειας και τη λέξη «ΑΠΗΧΘΗΣΑΝ» ('KIDNAPPED') με κόκκινα γράμματα.

«Και επίσης μια κραυγή για τους οργανισμούς υγείας λέγοντας πως κάποιος πρέπει να πάει και να μάθει ποια είναι η κατάστασή τους», πρόσθεσε. «Δεν γνωρίζω εάν ο αδελφός μου φροντίζει την πληγή του. Δεν ξέρω εάν είναι νεκρός ή ζωντανός», είπε.

Η Διεθνής Επιτροπή του Ερυθρού Σταυρού και ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας δεν έχουν απαντήσει στις ερωτήσεις σχετικά με τη διήμερη επίσκεψη, στην οποία συμμετέχουν επίσης ο Ισραηλινός υπουργός Εξωτερικών Έλι Κόεν και ο υπουργός Υγείας Ουριέλ Μεναχέμ.

Η Μπίμπας Λεβί λέει επίσης πως ανησυχεί εάν η πληγή στο κεφάλι του αδελφού της μολυνθεί και επίσης για το αν οι δύο ανιψιοί της, ο 4χρονος Αριελ και ο 10 μηνών Κφιρ, τρέφονται όσο χρειάζεται.

Εξέφρασε, επιπλέον, την ανησυχία ότι θα τους ξεχάσουν, καθώς η προσοχή της διεθνούς κοινότητας στρέφεται περισσότερο στην απελπιστική κατάσταση στη Λωρίδα της Γάζας και τη στρατιωτική εκστρατεία του Ισραήλ.

«Μπορουμε ήδη να δούμε ότι ο κόσμος αρχίζει να ξεχνάει όλα τα φρικτά πράγματα που συνέβησαν την 7η (Οκτωβρίου) και επικεντρώνεται τώρα περισσότερο σε όσα συμβαίνουν τώρα στη Γάζα», σημείωσε.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα