Γάτοι και σκύλοι «σπάνε» την καραντίνα και πάνε Αγγλία (ΦΩΤΟ & VIDEO)

Αδέσποτοι σκύλοι και γάτοι από την Κύπρο «έσπασαν» την καραντίνα του κορωνοϊού και μεταφέρθηκαν στην Βρετανία με ειδική πτήση της British Airways, σύμφωνα με πληροφορίες που αρχικά κυκλοφόρησαν σε βρετανικά μέσα κοινωνικής δικτύωσης και ΜΜΕ

Σε βρετανικό λογαριασμό στο Facebook αναρτήθηκε στις

10 Απριλίου: 

«Χθες, οι Βρετανικές Αερογραμμές με μια ειδική πτήση στην Λάρνακα της Κύπρου, ένα G-BYGF 747-400 αναχώρησε από το Χήθροου στις 09:00 ως πτήση BA3597 με σκοπό να φέρουν πίσω 54 γάτους και σκύλους που διασώθηκαν και θα φιλοξενηθούν στο Ηνωμένο Βασίλειο.  Το αεροσκάφος επίσης μετάφερε και άλλο στοιχειώδη ιατρικών εξοπλισμό για το NHS και φρέσκα φρούτα και λαχανικά. Χρησιμοποιήθηκε ένα 747 για να μεταφέρει το ογκώδες φορτίο προς και από την Κύπρο και από διαδρομές σε όλη την Ευρώπη διότι αλλιώς δεν θα μπορούσε να το μεταφέρει.»

Το «SigmaLive» επιβεβαίωσε πως η πτήση έλαβε χώρα με 50 αδέσποτους γάτους και σκύλους αφού τέτοιες πτήσεις cargo γίνονται καθημερινά. 

Με φωτογραφίες κάλυψε την είδηση και η βρετανική «Daily Mail» που ενέφερε πως τα κατοικίδια τα παράτησαν εν μέσω της κρίσης του κορωνοϊού. Οι αριθμοί που δίνει η εφημερίδα είναι 36 σκύλοι και 14 γάτες. 

«Τα ζώα έτυχαν φροντίδας από εξειδικευμένο προσωπικό και εκπαιδευτές ζώων καθώς βρίσκονταν στην πτήση 747 cargo της British Airways από Λάρνακα προς το Χήθροου του Λονδίνου. Έλαβαν ειδική φροντίδα και προσοχή στον αέρα και πολλά έχουν ήδη βρει νέα σπίτια σε όλο το ΗΒ», αναφέρει το δημοσίευμα. 

Τα ζώα τα περισυνέλεξαν διάφορες φιλοζωϊκές οργανώσεις, έκαναν τους βασικούς ελέγχους πριν να τους βρουν τα νέα σπίτια τους στο ΗΒ. Με την άφιξή τους στο Χήθροου μεταφέρθηκαν στο Κέντρο Υποδοχής Ζώων του Γκάτγουικ και έπειτα παραδόθηκαν στους νέους τους ιδιοκτήτες, ιδιώτες και καταφύγια. 

Η εφημερίδα αναφέρει πως το αεροσκάφος μετέφερε διάφθορα αγαθά όπως φαγητά, αναλώσιμα και βασικές ιατρικές προμήθειες, χωρίς να διευκρινίζει περισσότερο. 

Διαβάστε επίσης: Τι ισχύει για τους περιπάτους των σκύλων μετά τις 9:00 το βράδυ

Ο πιλότος Paul Walker-Northwood είπε «πως σε αυτές τις δύσκολες στιγμές, οι ομάδες μας δουλεύουν όλη την ώρα για να φέρουν τους πελάτες μας πίσω στο σπίτι και να μεταφέρουν βασικές προμήθειες στο ΗΒ και στις κοινότητες σε όλο τον κόσμο που το έχουν περισσότερο ανάγκη». 

Ο Εκτελεστικός Σύμβουλος της Airbridge International Agencies είπε για την πτήση: «Θέλουμε να πούμε ένα ειδικό ευχαριστώ σε όσους βοήθησαν στην οργάνωση αυτής της ειδικής πτήσης και είμαστε περήφανοι που παίξαμε τον ρόλο μας στην παράδοση αυτών των κατοικιδίων στο νέο τους σπίτι.»

Φωτογραφίες της διάσωσης των ζώων αναρτήθηκαν και στην ομάδα της οργάνωσης "Rescue &Rehome Cyprus" στο Facebook

,

Keywords
Τυχαία Θέματα