Γ.Αρέστη στο ΣΙΓΜΑ: Πριν το πόρισμα ήμουν καλός, τώρα δεν είμαι

Στο Πρωτοσέλιδιο μίλησε ο Δικαστής Γεώργιος Αρέστη, μετά τον σάλο που προκλήθηκε από την παραίτησή του από πρόεδρος της Πειθαρχικής Επιτροπής της Αρχής Δημόσιας Εποπτείας του Ελεγκτικού Επαγγέλματος.

«Δεν έλαβα θέση πάνω στο πόρισμα. Έλεγα ότι το πόρισμα μιλά από μόνο του. Από την πρώτη στιγμή αρνήθηκα να κάνω δηλώσεις. Το θέμα προέκυψε από την ανάγκη που προέκυψε να παραιτηθώ από επιτροπή που είχα διοριστεί μέχρι που με ενημέρωσαν πρόσφατα ότι η επιτροπή θα έπρεπε να συνεδριάσει. Ένιωσα ότι δεν μπορώ να συνεχίζω να είμαι πρόεδρος μετά τον σάλο και την απαξίωση. Δεν θα έβγαινα να κάνω

ποτέ μου δηλώσεις. Δεν έχω πρόθεση να έρθω σε αντιπαράθεση αλλά έπρεπε να προστατεύσω τον εαυτό μου και να βάλω τα πράγματα στη θέση του», είπε ο Δικαστής.

Είναι δικαίωμα του καθενός να κάνει κριτική αλλά να την τεκμηριώνει. «Με ενόχλησαν οι έμμεσες προσβολές προς το πρόσωπό μου, όπως το ότι «συμπεράσματα της επιτροπής ήταν αυθαίρετα», αυτό πλήττει την αντικειμενικότητα μου.

Υπήρξα δικαστής στην Κύπρο και το εξωτερικό για 32 χρόνια. Δυο Προέδροι με τίμησαν διορίζοντάς με στο Ανώτατο και στο Δικαστήριο. Και αυτή η Κυβέρνηση με διόρισε με κολακευτικό τρόπο μάλιστα», συμπλήρωσε, ενώ ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «πριν από το πόρισμα ήμουν καλός, τώρα δεν είμαι καλός».

«Να ρωτήσετε αυτούς που έκαναν τα σχόλια για το πόρισμα είπε και συμπλήρωσε ότι δεν θέλει να σχολιάσει την ουσία του πορίσματος. Το πόρισμα, δεν άφησε κανέναν μα κανέναν στο απυρόβλητο ούτε πριν ούτε μετά στο 2013. Δεν πιστέψαμε τον έναν και δεν πιστέψαμε τον άλλον. Είχαμε έγγραφα ενώπιον μας», είπε.

Να διαβάσει κάποιος με πολλή προσοχή την έκθεση της επιτροπής εξήγησε αναφορικά με τον «καταμερισμό» ευθυνών.

Γιατί διορίζουμε επιτροπές αναρωτήθηκε και παίρνουμε α λα καρτ αυτό που θέλουμε από την έκθεση των επιτροπών; Ήταν αίτημα και του ΠτΔ να διοριστεί Ερευνητική επιτροπή για κατάρρευση συνεργατισμού και όχι μόνο του Γενικού Εισαγγελέα.Κλείνοντας είπε, ότι θέλει να κλείσει αυτό το θέμα και να περάσει στην αφάνεια, στην ιδιωτική του ζωή ως ένας Δικαστής.

Keywords
Τυχαία Θέματα