Γαλλογερμανική πρόταση για Ταμείο Ανάκαμψης 500 δισ. ευρώ

Την σύσταση Ταμείου Ανάκαμψης ύψους 500 δισ. ευρώ πρότειναν Γαλλία και Γερμανία, προκειμένου να χρηματοδοτηθουν χώρες και περιοχές που έχουν πληγεί περισσότερο από την κρίση του κορωνοϊού στην Ευρωπαϊκή Ένωση, όπως μεταδίδει το Reuters

Σύμφωνα με την DW προτείνεται να εξουσιοδοτηθεί η Ευρωπαϊκή Επιτροπή να δανειοδοτεί εκ μέρους της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η Γερμανίδα Καγκελάριος, Άγκελα Μέρκελ

είπε ότι το σχέδιο συνιστά μια βραχυπρόθεσμη αντίδραση και πως για να υπάρξει μακροπρόθεσμη λύση, που θα περιλαμβάνει μεταρρυθμίσεις στην ΕΕ, θα γίνει συζήτηση, «καθώς η Ευρώπη πρέπει να αναπτυχθεί περαιτέρω».

Ικανοποίηση στις Βρυξέλλες 

Την ικανοποίησή της εξέφρασε σήμερα η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν για την "εποικοδομητική πρόταση της Γαλλίας και της Γερμανίας" για την ανάκαμψη της ευρωπαϊκής οικονομίας μετά την πανδημία του νέου κορονοϊού.

Η ντερ Λάιεν έκανε αυτήν την ανακοίνωση αφού η καγκελάριος της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ και ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν στην κοινή συνέντευξη Τύπου τους εισηγήθηκαν τη δημιουργία ενός ευρωπαϊκού ταμείου ανάκαμψης, ύψους 500 δισεκ. ευρώ, "για την αλληλεγγύη και την ανάπτυξη" στην ΕΕ.

Σασόλι: Η σημερινή πρόταση από τη Γαλλία και τη Γερμανία είναι ένα θετικό σημείο εκκίνησης

Την πρόταση που κατέθεσαν ο Πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν και η καγκελάριος της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ για τη σύσταση ευρωπαϊκού «ταμείου ανάκαμψης», ύψους 500 δισεκατομμυρίων ευρώ, με στόχο την αντιμετώπιση των οικονομικών συνεπειών της πανδημίας του κορονοϊού, χαιρετίζει ο πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου Νταβίντ Σασόλι.

Σε ανάρτησή του στο προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter, ο κ. Σασόλι χαρακτήρισε την πρόταση της Γαλλίας και της Γερμανίας ένα θετικό σημείο εκκίνησης και προτρέπει για την επίτευξη του φιλόδοξου στόχου που συστήνεται από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, skai.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα
Γαλλογερμανική, Ταμείο Ανάκαμψης 500,gallogermaniki, tameio anakampsis 500