Kρίσιμο ντιμπέιτ Μακρόν-Λε Πεν
Αδειάζει η κλεψύδρα της παραμονής και οι δύο μονομάχοι για την προεδρία της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν και Μαρίν Λε Πεν, αναμετρώνται σε ένα κρίσιμης σημασίας ντιμπέιτ.
Η σημασία της αποψινής αναμέτρησης αποδεικνύεται από το γεγονός ότι δεν είναι λίγοι οι αναποφάσιστοι, κάτι που φάνηκε ήδη από τον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών.
Σύμφωνα με τον σχολιασμό γαλλικών μέσων ενημέρωσης, η υποψήφια με την ακροδεξιά αναμένεται να εστιάσει σε ζητήματα όπως αυτό του βιοτικού επιπέδου, σε μια περίοδο πολέμου στην Ουκρανία
Ο Μακρόν, από την άλλη πλευρά, θα εστιάσει στην πτώση του επιπέδου της ανεργίας αλλά και στις θετικές ενδείξεις για τη γαλλική οικονομία, σε σχέση με άλλες χώρες της ΕΕ, ενώ αναμένεται να τονίσει και τον φιλορωσικό και αντιευρωπαϊκό προσανατολισμό της Λε Πεν.
Προτού ανοίξουν οι κάλπες την Κυριακή 24 Απριλίου, η μεγαλύτερη διαφορά υπέρ του Εμανουέλ Μακρόν που έχει δείξει δημοσκόπηση είναι οι 12 ποσοστιαίες μονάδες.
Υπενθυμίζεται ότι το αποτέλεσμα των εκλογών του 2017 ανέδειξε τον Μακρόν νικητή, με ποσοστό 66%, διατηρώντας ένα μεγάλο προβάδισμα έναντι της Λε Πεν που συγκέντρωσε 34%.
Στο ντιμπέιτ θα αναπτυχθούν οι εξής θεματικές ενότητες: Κόστος ζωής, κοινωνική πολιτική συμπεριλαμβανομένων των συντάξεων και της υγείας, περιβάλλον, οικονομία, εκπαίδευση, νόμος και τάξη, μετανάστευση και μεταρρυθμίσεις.
Πώς θα διεξαχθεί το ντιμπέιτ
Ζητήματα, όπως το θέμα που θα συζητηθεί πρώτο, ποιος θα λάβει πρώτος τον λόγο και που θα κάθονται οι δυο υποψήφιοι, επιλύθηκαν με κλήρωση ενώπιον δικαστικού επιμελητή, ενώ τη ζήτηση που άρχισε στις 10 ώρα Κύπρου, συντονίζουν δυο δημοσιογράφοι, ένας από ιδιωτικό και ένας από δημόσιο τηλεοπτικό σταθμό.
Εξαιρετικά προσεκτική ήταν σύμφωνα με τα δημοσιεύματα του γαλλικού τύπου οι εκπρόσωποι της ακροδεξιάς υποψήφιας Μαρίν Λεπέν. Και αυτό διότι στην τηλεοπτική συζήτηση που έγινε μεταξύ των δύο πριν από πέντε χρόνια η Μαρίν Λεπέν εκτιμάται ότι έχασε τουλάχιστον 3%. Το πρώτο θέμα που θα συζητηθεί θα αφορά την αγοραστική δύναμη και τη διαφαινόμενη εξασθένησή της. Πρώτη θα λάβει τον λόγο η Λεπέν. Θα ακολουθήσουν τα θέματα της εξωτερικής πολιτικής, το ασφαλιστικό, το συνταξιοδοτικό, η προσφυγική κρίση, τα θέματα του περιβάλλοντος κ.α.
Από τεχνική άποψη στο στούντιο Lendit 5 όπου θα λάβει χώρα η συζήτηση, θα υπάρχουν 16 κάμερες, ενώ πίσω από τους δυο υποψήφιους θα υπάρχει μια γιγάντια οθόνη υψηλής ανάλυσης ύψους 3,7 μέτρων η οποία θα χρησιμεύσει ως φόντο.
Η μεταξύ τους απόσταση θα είναι 2,5 μέτρα, ενώ οι δυο δημοσιογράφοι θα είναι σε απόσταση τεσσάρων μέτρων από τους δυο υποψήφιους. Συμφωνήθηκε, τέλος, ότι οι κάμερες θα δείχνουν τον υποψήφιο που δεν έχει τον λόγο μόνο όταν κοιτάζει αυτόν που έχει τον λόγο και όχι όταν για παράδειγμα ψάχνει τις σημειώσεις του ή πίνει νερό.
«Κάθε λεπτομέρεια μετράει, είναι μια αποφασιστική στιγμή για τους υποψηφίους, ακόμα κι αν καμία συζήτηση δεν έχει αντιστρέψει ποτέ την τάση των εκλογών», εξηγεί στην εφημερίδα Le Monde ο διευθυντής του TF1.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Κατηγορίας Ειδήσεις
- «Χαμός» στο δελτίο του MEGA ανάμεσα σε Βασίλη Λαμπρόπουλο και τον συνήγορο της Πισπιρίγκου
- Τριετίες: Πώς αυξάνουν την αμοιβή των παλαιών εργαζομένων
- Κόρινθος: Μια selfie θα οδηγούσε σε τραγωδία – Σοβαρά τραυματισμένη νεαρή από ηλεκτροπληξία (video-εικόνες)
- Κατώτατος μισθός: Πόσο αυξάνονται οι αποδοχές των εργαζομένων, τι θα γίνει με τις τριετίες – Αναλυτικά παραδείγματα
- Οι πιο νόστιμες πατάτες για το πασχαλινό τραπέζι
- Κόρινθος: Ανέβηκε για selfie σε όχημα του Προαστιακού και έπαθε ηλεκτροπληξία
- Πόπη Τσαπανίδου: Γενέθλια με αποκάλυψη της ηλικίας της
- Ψηφιδωτό λουτρού βρέθηκε στο σταθμό Βενιζέλος του μετρό Θεσσαλονίκης
- Διακοπή στο Άρης-ΠΑΟΚ λόγω έντασης
- Στέφανος Τσιτσιπάς: Τον σταμάτησε η καταιγίδα στη Βαρκελώνη (video)
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Sigma Live
- Τα ηλεκτρονικά ίχνη της Πισπιρίγκου και οι ένοχες λέξεις που πληκτρολογούσε
- Kρίσιμο ντιμπέιτ Μακρόν-Λε Πεν
- Οι αγώνες που θα χάσουν Σάβιτς και Ντονγκαλά
- Ερντογάν: Όποιος θέλει να δουλέψει, βρίσκει δουλειά στην Τουρκία
- Μεγάλη πυρκαγιά στην Αριζόνα - Χιλιάδες άνθρωποι εγκατέλειψαν τις εστίες τους
- Συγκλονίζουν Ουκρανοί πρόσφυγες στην Κύπρο: «Φοβόμασταν κάθε ήχο» (BINTEO)
- Διαμαρτυρία στην Έμπα: Δεν θα ανεχθούμε να συνεχισθούν οι μεταναστευτικές ροές
- Νέες αποκαλύψεις της "Confidencial" για τον Πικέ και τη χάρη που ζήτησε
- Κοντά σε συμφωνία για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν
- Στη Βαρσοβία η ΠτΒ – Τι συζήτησε

- Τελευταία Νέα Sigma Live
- Kρίσιμο ντιμπέιτ Μακρόν-Λε Πεν
- Τα ηλεκτρονικά ίχνη της Πισπιρίγκου και οι ένοχες λέξεις που πληκτρολογούσε
- Οι αγώνες που θα χάσουν Σάβιτς και Ντονγκαλά
- Στη Βαρσοβία η ΠτΒ – Τι συζήτησε
- Νέες αποκαλύψεις της "Confidencial" για τον Πικέ και τη χάρη που ζήτησε
- Ουκρανία: Η Εκκλησία ζήτησε από πιστούς να αποφύγουν τις νυχτερινές ακολουθίες
- Ερντογάν: Όποιος θέλει να δουλέψει, βρίσκει δουλειά στην Τουρκία
- Κοντά σε συμφωνία για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν
- Ξεκίνησε η διάθεση εισιτηρίων για τους τελικούς των Champions & Europa League
- Οριστικά χωρίς Ρώσους και Λευκορώσους τενίστες το Wimbledon
- Τελευταία Νέα Κατηγορίας Ειδήσεις
- A$AP Rocky: Χειροπέδες στον σύντροφο της Ριάνα μετά τις διακοπές στα Μπαρμπέιντος – Κατηγορείται για επίθεση με όπλο
- Στα 713 ευρώ αυξάνεται ο κατώτατος μισθός από 1η Μαΐου
- Άρης: Απαλλάχθηκε ο Μπούργος, χάνει μόνο τη Λεωφόρο
- Ουκρανία: Μην μην τελεστούν νυχτερινές λειτουργίες για το Πάσχα ζήτησε ο Μητροπολίτης Επιφάνειος
- Ο τελευταίος να κλείσει την πόρτα - Αποχώρησε και η Καναδή υπουργός Οικονομικών από τη G20 λόγω της ρωσικής συμμετοχής
- Γιοβάνοβιτς: «Το 1-0 μας αδικεί, αλλά αυτό είναι το ποδόσφαιρο»
- Βαρουφάκης: Τα 50 ευρώ να τα δώσει ο πρωθυπουργός στην παρέα του
- Ρούλα Πισπιρίγκου: Αυτές τις λέξεις αναζητούσε στο Google πριν το θάνατο της Τζωρτζίνας (VID)
- G20: Η Καναδή υπουργός Οικονομικών αποχώρησε διαμαρτυρόμενη για τη συμμετοχή της Ρωσίας