Γαλλία:Η Βρετανία να μας πει γιατί θέλει να καθυστερήσει το Brexit

Ο Γάλλος Υπουργός Οικονομικών Μπρουνό Λεμέρ δήλωσε σήμερα ότι η Βρετανία διαπραγματεύθηκε μια δίκαιη συμφωνία για το Brexit με την Ευρωπαϊκή Ένωση, η οποία δεν θα πρέπει να τεθεί σε επαναδιαπραγμάτευση.

Εάν η Βρετανία θέλει να καθυστερήσει την εφαρμογή της συμφωνίας, δήλωσε ο Λεμέρ, η Ε.Ε. θα ήθελε να καταλάβει τον λόγο για αυτό το αίτημα.

«Υπάρχει μια δίκαιη συμφωνία που ανοίγει τον δρόμο για ένα δίκαιο Brexit», δήλωσε ο Λεμέρ στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ του Νταβός.

«Είμαστε ανοικτοί σε διευκρινίσεις,

αλλά δεν θέλουμε να ανοίξει εκ νέου η συμφωνία…. Εάν οι Βρετανοί ζητούν περαιτέρω καθυστέρηση, πρέπει να καταλάβουμε για ποιο λόγο γίνεται αυτό».

Ο Βρετανός υπουργός Οικονομικών Φίλιπ Χάμοντ ακύρωσε τη συμμετοχή του σε εκδήλωση στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ στο Νταβός, ανέφερε σήμερα η βρετανική εφημερίδα Financial Times.

Ο Χάμοντ είχε προγραμματιστεί να εμφανιστεί μαζί με τους πρωθυπουργούς της Ιρλανδίας, της Ολλανδίας και της Πολωνίας σε συζήτηση για το μέλλον της Ευρώπης. Το υπουργείο Οικονομικών δεν είχε να κάνει άμεσα κάποιο σχόλιο.

Πηγή: ΑΠΕ- ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα
Γαλλία Η Βρετανία, Brexit,gallia i vretania, Brexit