Γαλλία: Πολυφυλετικές ταραχές-Τσετσένοι κατά Αράβων & καταστροφές Antifa (VID)

Ένοπλοι αστυνομικοί από επίλεκτα τμήματα αναπτύχθηκαν χθες σε τμήματα της πόλης Ντιζόν, στην ανατολική Γαλλία, έπειτα από τα επεισόδια που ξέσπασαν ανάμεσα σε αντίπαλες συμμορίες, κυρίως Τσετσένων και Αράβων από τη Βόρεια Αφρική. Μονάδες της RAID ενίσχυσαν την τοπική αστυνομία λόγω της γενίκευσης των επεισοδίων. 

Χθες ήταν η τέταρτη νύχτα των συγκρούσεων με πυρπολήσεις αυτοκινήτων και κάδων. Βίντεο και φωτογραφίες που κυκλοφόρησαν στα

μέσα κοινωνικής δικτύωσης, φέρουν τους δράστες οπλισμένους με τυφέκια, πιστόλια, μαχαίρια και λοστούς.  Οι ταραχές στην Ντιζόν ήταν αποτέλεσμα «ξεκαθαρίσματος λογαριασμών» ανάμεσα σε Τσετσένους και σε ντόπιους κατοίκους της περιοχής Les Gresilles, μια συνοικία όπου κατοικούν χαμηλού εισοδήματος πολίτες και πολλοί βορειοαφρικανοί μετανάστες, δήλωσε ο νομάρχης Μπερνάρ Σμέλτς. 

Ένας από τους λόγους των ταραχών, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές που επικαλείται το Actu17, είναι ο τραυματισμός 16χρονου Τσετσένου έφηβου από άτομα με καταγωγή το Μάγκρεμπ. 

Ο ραδιοφωνικός σταθμός της περιοχής France Bleu μετέδωσε ότι ο εισαγγελέας της Ντιζόν Ερίκ Ματίας δήλωσε πως ξεκίνησε έρευνα για απόπειρα ανθρωποκτονίας από οργάνωση και για υποκίνηση στη βία. Σύμφωνα με το France24, στην περιοχή γίνεται λαθρεμπόριο ναρκωτικών. 

Après qu’un Jeune Homme D’origine #Tchetchene âgée de 16 ans a était frapper par des Homme âgée de 25 à 30 ans par traîtrise les Tchétchènes de partout en France ce sont réunis pour aller à Dijon . pic.twitter.com/ZOXy7mkYQ5

— al chechnya (@Alchechnya) June 13, 2020

Σύμφωνα με τον εισαγγελέα, οι Τσεσένοι φέρεται να χρησιμοποιήσαν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για να καλέσουν σε αντίποινα, σε εθνικό επίπεδο, για την επίθεση ενός μέλους της κοινότητάς τους από κατοίκους με καταγωγή από το Μάγκρεμπ στη βόρεια Αφρική. 

Τις αμέσως προηγούμενες μέρες κυκλοφόρησαν βίντεο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και σε αυτά εμφανίζονται δεκάδες Τσετσένοι με κουκούλες, κάποιοι φορώντας μπαλακλάβα και κραδαίνοντας όπλα ή μαχαίρια στους δρόμους του προαστίου αυτού της Ντιζόν. Η βρετανική "Sun" ανέφερε πως τσετσενικές και αλγερινές συμμορίες αντάλλαξαν πυροβολισμούς με καλάσνικοβ κατατρομοκρατώντας τους κατοίκους. 

"Δεν ζούμε πλέον σε μια (λειτουργική) Δημοκρατία όταν τα πράγματα καταλήγουν με αυτόν τον τρόπο", δήλωσε στο δίκτυο BFM TV ο δήμαρχος της Ντιζόν Φρανσουά Ρεμπσαμέν, ο οποίος καταδίκασε και την έλλειψη αστυνομικών πόρων. Σε δηλώσεις του στο EuroNews, ζήτησε περισσότερη αστυνομία και περισσότερη δικαιοσύνη. 

Πληροφορίες από διεθνή μέσα αναφέρουν πως τραυματίστηκαν τρία άτομα και έγιναν 45 συλλήψεις σε άλλες παρόμοιες μάχες που ξέσπασαν στην Νίκαια

It is really going down in Paris today. pic.twitter.com/6qGRX1El5R

— Joshua Potash (@JoshuaPotash) June 16, 2020

Στο Παρίσι, ομάδες "Antifa" και "Black Bloc" συγκρούστηκαν με την αστυνομία και κατάστρεψαν δημόσια και ιδιωτική περιουσία. Ένα βίντεο, δείχνει τους μασκοφόρους να αναποδογυρίζουν αυτοκίνητο ανάπηρου και να το σπρώχνουν προς την αστυνομία. 

Σύμφωνα με την Le Figaro, τα βίντεο με τους νεαρούς αλλοδαπούς να επιδεικνύουν τα όπλα τους τα είδαν εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι στο διαδίκτυο, ανέφερε εκπρόσωπος της επαγγελματικής ένωσης αστυνομικών. Οι συναδέλφοι του, ανέφερε, έχουν να αντιμετωπίσουν 50 με 100 μασκοφόρους οπλισμένους με ρόπαλα, τυφέκια και άλλα όπλα στρατιωτικού τύπου. Το Σάββατο ανεβρέθηκαν 27 διαφορετικά είδη από κάλυκες. 

Les forces de l’ordre tentent de faire usage de gaz lacrymogène, mais le vent n’est pas de leur côté...#blackbloc #soignants #manif16Juin #16juin pic.twitter.com/SSdmSQIgo9

— Yazid Bouziar (@ybouziar) June 16, 2020

Black Bloc Antifa militants attack police today in Paris. These are the people supported by the likes of London Mayor Sadiq Khan and the media establishment.
We are told football hooligans are the real threat though. Yeah, okay. https://t.co/f360HEJ1ZO

— Chris Tomlinson (@TomlinsonCJ) June 16, 2020

Διαβάστε επίσης: 

Συνθήματα εμφύλιου διχασμού και βίας στην «αντιρατσιστική πορεία» (ΦΩΤΟ &VID)

Αγανακτούν οι μαύροι αστυνομικοί σε ΗΠΑ - Viral το #BlackCopsMatter (ΦΩΤΟ&VID)

«Πόλεμος» Τραμπ με Facebook-Τwitter για Antifa &υποψίες για λευκούς ρατσιστές

Αποκαθήλωση των ειδώλων: Από την Αρχαιότητα στην ΕΣΣΔ &το σήμερα (ΦΩΤΟ/VID)

Βεβήλωση μνημείων Κολoκοτρώνη &Χρυσοστόμου Σμύρνης (ΦΩΤΟΣ)

Φωνές κατά των αγαλμάτων Γρίβα, αλλά και Χάρντινγκ (ΦΩΤΟ)

Keywords
Τυχαία Θέματα