Γαλλία: Επικυρώθηκε η αύξηση του ορίου ηλικίας συνταξιοδότησης στα 64 έτη

Tο Συνταγματικό Δικαστήριο της Γαλλίας επικύρωσε σήμερα τα βασικά σημεία του σχεδίου μεταρρύθμισης του συνταξιοδοτικού συστήματος, μια από τις εμβληματικές μεταρρυθμίσεις της δεύτερης θητείας του Εμανουέλ Μακρόν, κατά της οποίας συνδικάτα, κόμματα της αντιπολίτευσης και διαδηλωτές πραγματοποιούν κινητοποιήσεις διαμαρτυρίας εδώ και μήνες.

Τα μέλη του γαλλικού Συνταγματικού Συμβουλίου επέκριναν ορισμένες δευτερεύουσες πτυχές της μεταρρύθμισης,

αλλά δεν απέρριψαν το κύριο μέτρο που αυξάνει τη νόμιμη ηλικία συνταξιοδότησης στα 64 έτη από 62 που είναι σήμερα, σύμφωνα με το δελτίο Τύπου του Συμβουλίου.

Νωρίτερα, ο Εμανουέλ Μακρόν κάλεσε τα γαλλικά συνδικάτα να τον συναντήσουν την Τρίτη, "όποια κι αν είναι η απόφαση του Συνταγματικού Συμβουλίου" για την επίμαχη μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού συστήματος, ανακοίνωσε η προεδρία.

"Θα είναι απαραίτητα η αρχή ενός κύκλου που ο πρόεδρος και η κυβέρνηση θα συνεχίσουν τις επόμενες εβδομάδες με τους κοινωνικούς εταίρους. Η πόρτα του Ελιζέ θα παραμείνει ανοιχτή, χωρίς προϋποθέσεις, για τον διάλογο αυτό", ανέφερε το περιβάλλον του αρχηγού του γαλλικού κράτους.

Το σχέδιο μεταρρύθμισης προκάλεσε κύμα αντιδράσεων, και πολλές διαδηλώσεις από τον Ιανουάριο.

Διαβάστε ακόμη:

Γαλλία: Έφοδος στα γραφεία της «Louis Vuitton» από οργισμένους διαδηλωτές/VID

Συνταξιοδοτικό: Ο Μακρόν προτείνει στα συνδικάτα να τα δεχθεί την Τρίτη

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΣΚΑΙ

Keywords
Τυχαία Θέματα
Γαλλία, Επικυρώθηκε,gallia, epikyrothike