Γ. Ν. Λάρνακας: Διακομίστηκε για εξετάσεις ο 43χρονος

Στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρνακας για τις απαραίτητες εξετάσεις διακομίστηκε από την Αστυνομία, ο 43χρονος Ελληνοκύπριος, ο οποίος βρισκόταν από χθες το μεσημέρι κλειδωμένος στη μπυραρία του στο δρόμο Λάρνακας – Δεκέλειας παρά την Πύλα και απειλούσε να θέσει τέρμα στη ζωή του.

Ο 43χρονος παραδόθηκε τελικά μετά τις τρεις το μεσημέρι στην Αστυνομία στην παρουσία της μητέρας και της δικηγόρου του, η οποία και μεσολάβησε για την έξοδό του από τη μπυραρία.

Σε δηλώσεις του ο εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομικής

Διεύθυνσης Λάρνακας Χαράλαμπος Ζαχαρίου ανέφερε ότι «γύρω στις 15.30 το απόγευμα ο ύποπτος παραδόθηκε στην Αστυνομία. Στην επιχείρηση έλαβαν μέρος μέλη της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λάρνακας, του Ειδικού Αντιτρομοκρατικού Ουλαμού και της ΜΜΑΔ και η όλη υπόθεση ολοκληρώθηκε χωρίς οποιοδήποτε αναπάντεχο συμβάν».

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο κ. Ζαχαρίου είπε ότι οι κατηγορίες βάσει των οποίων έχει συλληφθεί ο 43χρονος ύποπτος αφορούν απόπειρα φόνου και αδικήματα που σχετίζονται με την κατοχή του κυνηγετικού όπλου.

Σε άλλη ερώτηση ο εκπρόσωπος Τύπου της ΑΔΕ Λάρνακας απάντησε πως «ο ύποπτος δεν έθεσε συγκεκριμένους όρους για να παραδοθεί στην Αστυνομία».Ερωτηθείς για τα αιτήματα που έθεσε ο ύποπτος μέσω της δικηγόρου του, ο κ. Ζαχαρίου είπε πως «η συνεννόηση που έγινε με την Αστυνομία ήταν όσον αφορά τον τρόπο με τον οποίο θα παραδοθεί».Κληθείς να σχολιάσει πληροφορίες ότι ένα από τα αιτήματα του υπόπτου ήταν να μην φορέσει χειροπέδες κατά την έξοδο του από τη μπυραρία, είπε πως «ο ύποπτος παραδόθηκε στην Αστυνομία και μεταφέρθηκε στον Αστυνομικό Σταθμό Ορόκλινης. Όλα τα άλλα είναι λεπτομέρειες που δεν χρειάζεται να σχολιαστούν».Αναφορικά με την υγεία του υπόπτου, ο Χαράλαμπος Ζαχαρίου είπε πως «η φυσική του κατάσταση φαίνεται να είναι πολύ καλή και η Αστυνομία έχει κάνει διευθετήσεις ώστε να μεταφερθεί στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρνακας για να εξεταστεί από γιατρούς».Απαντώντας σε άλλες ερωτήσεις των δημοσιογράφων, ο κ. Ζαχαρίου ανέφερε ότι «οι έρευνες της Αστυνομίας βρίσκονται στο αρχικό στάδιο» ενώ δεν θέλησε να σχολιάσει διάφορες λεπτομέρειες που είδαν χθες και σήμερα το φως της δημοσιότητας.Ο 43χρονος αναμένεται να δώσει κατάθεση αύριο και ενδεχομένως να οδηγηθεί ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακας για έκδοση διατάγματος κράτησης του.Οι δρόμοι γύρω από τη μπυραρία, οι οποίοι ήταν αποκλεισμένοι από χθες δόθηκαν στην κυκλοφορία ενώ οι ένοικοι των κτιρίων της περιοχής που είχαν εκκενωθεί, κλήθηκαν από την Αστυνομία να μεταβούν πίσω στα σπίτια και τις επιχειρήσεις τους.Υπενθυμίζεται ότι χθες γύρω στις δέκα το πρωί η πρώην σύζυγος του, 41 χρόνων από τη Μολδαβία, είχε μεταβεί με δύο φίλες της στη μπυραρία για να συζητήσουν οικονομικά θέματα που αφορούσαν τη διατροφή του παιδιού τους.Σε κάποια στιγμή, για άγνωστη αιτία, ο 43χρονος ανέσυρε κυνηγετικό όπλο και έριξε δύο πυροβολισμούς στον αέρα με αποτέλεσμα σφαιρίδια να πλήξουν τη 41χρονη στον ώμο και στο στήθος και να τραυματιστεί ελαφρά.Η γυναίκα με τις φίλες της κατάφερε να μεταβεί στον Αστυνομικό σταθμό Ορόκλινης όπου κατήγγειλε την υπόθεση.ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα