Γ. Μούσα: Γι’ αυτό κάλεσα ΠτΔ και Οζερσάι σε δείπνο – Τι συζητήσαν

Στις Τομές στα Γεγονότα, μίλησε ο οικοδεσπότης του «μυστικού» δείπνου ανάμεσα στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη και τον λεγόμενο «υπουργό» Εξωτερικών  των κατεχομένων, Κουντρέτ Όζερσαϊ.

Ο εκπρόσωπος των Μαρωνιτών στη Βουλή, Γιαννάκης Μούσα, υποστήριξε ότι το δείπνο δεν ήταν μυστικό αλλά ιδιωτικό κι γι ' αυτό δεν δημοσιοποιήθηκε. Ο κ. Μούσα, απέρριψε κατηγορηματικά τα περί μυστικού δείπνου, λέγοντας ότι έγινε στο σπίτι του σε μια πάροδο που ήταν γεμάτη από πομπές οχημάτων χωρίς

καμία μυστικότητα.

Ερωτηθείς, για το κίνητρο της πρωτοβουλίας διεξαγωγής ενός τέτοιου δείπνου, σε αυτή την χρονική περίοδο, όπου η Τουρκία, έχει εισβάλει στην κυπριακή ΑΟΖ, δήλωσε ότι ήταν για να βοηθηθεί η Κύπρος. Όπως εξήγησε, ο ίδιος, πιστεύει ότι το τρίπτυχο διάλογος –επαφή - συζήτηση, ακόμη και σε κρίσιμες περιόδους χρειάζεται να εφαρμόζεται για να σμικρυνθούν οι διαφορές. Κι αυτό, ήταν όπως είπε, το σκεπτικό της πρωτοβουλίας.

Ο κ. Μούσα, κληθείς να απαντήσει τι συζητήθηκε κατά την διάρκεια του δείπνου κι αν ελήφθησαν αποφάσεις, απέρριψε το δεύτερο ενώ σε ότι αφορά το πρώτο, ανέφερε ότι συζητήθηκε η γενική θέωρηση του Κυπριακού και οι Ευρωεκλογές.

Προχωρώντας ένα βήμα πάρα πέρα, ο εκπρόσωπος των Μαρωνιτών και οικοδεσπότης του δείπνου, δήλωσε ότι ο Νίκος Αναστασιάδης, κάθε άλλο παρά συμφώνησε με τις θέσεις του κ. Οζερσάι στο Κυπριακό. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας στήριξε το αντίθετο από τα δυο κράτη εκείνο το βράδυ, τόνισε.

Στην ερώτηση τι καλό βγήκε τελικά από το συγκεκριμένο δείπνο για την Κύπρο, αντέστρεψε το ερώτημα, διερωτώμενος ρητορικά, τι κακό βγήκε για τον τόπο από τη στιγμή που υπήρξε απλώς μια ανταλλαγή απόψεων δυο σημαντικών παραγόντων του Κυπριακού ζητήματος.

Keywords
Τυχαία Θέματα