Γ. Εισαγγελέας: Σε εγρήγορση για υποθέσεις Λαϊκής

Η μόνη έγνοια και ανησυχία μας, είναι να παρουσιαστεί πρόβλημα στις ανακρίσεις των υποθέσεων για τις οποίες έκανε λόγο στην επιστολή της, η διαχειρίστρια της πρώην Λαϊκής Τράπεζας, Άντρη Αντωνιάδη, ανέφερε ο Γενικός Εισαγγελέας της Δημοκρατίας Κώστας Κληρίδης.

Μιλώντας στις Τομές στα Γεγονότα, ο Γενικός Εισαγγελέας ανέφερε ότι στο παρόν στάδιο η Νομική Υπηρεσία δεν εμπλέκεται καθ’ οιονδήποτε τρόπο σε αυτές τις υποθέσεις καθώς αφορούν αστικές

αγωγές που έγιναν από τη Λαϊκή μέσω της διαχειρίστριας.

«Η μόνη μας έγνοια είναι να μην παρουσιαστούν προβλήματα στη διαδικασία των ανακρίσεων. Ορισμένα προβλήματα έχουν επιλυθεί. Είμαστε συνεχώς σε εγρήγορση και εφόσον παρουσιαστούν εκ νέου θα είμαστε αμείλικτοι», σημείωσε ο Γενικός Εισαγγελέας.Συλλούρης: Διαφορετική η παρανομία στις τράπεζες;Παρέμβαση στις Τομές στα Γεγονότα έκανε και ο Πρόεδρος του ΕΥΡΩΚΟ, Δημήτρης Συλλούρης, ο οποίος κατέκρινε την υφιστάμενη διαδικασία που ακολουθείται, ώστε να μπορέσουν να οδηγηθούν οι ένοχοι ενώπιον της δικαιοσύνης.«Είχα εισηγηθεί όπως καταρτιστεί ένας κεντρικός σχεδιασμός με την εμπλοκή όσο το δυνατό περισσότερων ειδικών από την Κύπρο και το εξωτερικό, ώστε να μπορέσουμε να φτάσουμε σε ένα τελικό αποτέλεσμα και να οδηγηθούν οι ένοχοι στη δικαιοσύνη. Αντ’ αυτού ακολουθήσαμε την πεπατημένη, τα αποτελέσματα της οποίας είναι γνωστά. Κανένας δεν έχει οδηγηθεί εδώ και δυο χρόνια στη δικαιοσύνη».Όπως πρόσθεσε ο κ. Συλλούρης, το κράτος είτε δεν θέλει, ή δεν θέλει να κάνει κάτι επ’ αυτού. «Γιατί να είναι διαφορετικό όταν παρανομήσει κάποιος στον τραπεζικό τομέα και διαφορετικό όταν παρανομήσει ένας εργολάβος ή ακόμα κάποιος αξιωματούχος της τοπικής αυτοδιοίκησης», διερωτήθηκε ο κ. Συλλούρης, παραπέμποντας στις πρόσφατες υποθέσεις.

Keywords
Τυχαία Θέματα