Φύλλο & φτερό τα παράνομα καζίνα στα κατεχόμενα από Τουρκία

Οι Τούρκοι εισαγγελείς ξεκίνησαν έρευνα σε 13 καζίνα με έδρα τα κατεχόμενα, στο πλαίσιο έρευνας για παράνομες στοιχηματικές δραστηριότητες και ξέπλυμα χρημάτων.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Daily Sabah, οι εισαγγελείς στην πόλη του Γκαζιαντέπ (παλαιότερα η σελευκιδική Αντιόχεια του Ταύρου) διέταξαν τη δήμευση 100 εκατομμυρίων δολαρίων που συνδέονται με ύποπτους, μετά από προηγούμενη έρευνα από το συμβούλιο διερεύνησης οικονομικών εγκλημάτων (MASAK) που αποκάλυψε ότι τα καζίνα είχαν εμπλακεί στη μεταφορά μεγάλων ποσών ξένου νομίσματος.

Οι

μεταφορές πραγματοποιήθηκαν μέσω λογαριασμών επτά διαχειριστών χαρτοπαικτικών λεσχών και λογαριασμών προσωπικού σε 20 εταιρείες που κατείχαν τα καζίνα. Η αστυνομία διερευνά τώρα τη διακίνηση χρημάτων άνω των 5 δισεκατομμυρίων δολαρίων μεταξύ των κατασχεθέντων λογαριασμών και των υπόπτων.

Οι ερευνητές πιστεύουν ότι το υψηλό ποσό των μετρητών που μεταφέρθηκαν στο εξωτερικό ήταν έσοδα από τυχερά παιχνίδια και παράνομα στοιχήματα. Οι ύποπτοι είχαν πολλαπλούς λογαριασμούς σε επτά τράπεζες με έδρα την Τουρκία, όπως η Bank Asya, ένας δανειστής που έκλεισε από τις Αρχές λόγω των συνδέσεών της με ομάδα Γκιουλενιστών.

Νωρίτερα αυτό τον μήνα, η τουρκική αστυνομία διέλυσε, όπως σημειώνεται, μια παράνομη συμμορία στοιχημάτων στο Γκαζιαντέπ, συλλαμβάνοντας 11 υπόπτους.

Σύμφωνα με την Sabah, η Τουρκία αγωνίζεται για να πατάξει το παράνομο στοίχημα, σε μια χώρα όπου το ποδόσφαιρο είναι το αγαπημένο άθλημα και ένας τρόπος να κερδίζεις εισόδημα από τους εθισμένους στο στοίχημα. Η χώρα εφάρμοσε πέρυσι ένα νόμο για να διευκολύνει την κατάσχεση των εσόδων για τους παράνομους οργανωτές στοιχημάτων, αλλά οι συμμορίες κατάφεραν να παρακάμψουν την αυστηρή παρακολούθηση των τραπεζικών λογαριασμών. Οι Αρχές ισχυρίζονται ότι ενέτειναν τη συνεργασία με τις τράπεζες για την ανίχνευση λογαριασμών που χρησιμοποιούν οι συμμορίες και τα στοιχήματα.

Keywords
Τυχαία Θέματα