Φρένο στην επ΄αόριστον ανανέωση της μαθητικής άδειας

Αλλαγές στον τρόπο απόκτησης άδειας οδήγησης μοτοσικλέτας  με προωθεί νομοσχέδιο το Υπουργείο Μεταφορών σε μία προσπάθεια μείωσης των θανατηφόρων δυστυχημάτων.

   Σύμφωνα με το δημοσίευμα της εφημερίδας Φιλελεύθερος το νομοσχέδιο προνοεί, μεταξύ άλλων, την υποχρεωτική προμήθεια ειδικού εξοπλισμού για τους επαγγελματίες μοτοσικλετιστές, ενώ, ταυτόχρονα, βάζει φρένο στην επ΄αόριστον ανανέωση της μαθητικής άδειας.

Σήμερα, κάποιος οδηγός μπορεί ν’ αποκτήσει μαθητική άδεια και να οδηγεί μοτοσικλέτα μέχρι τα 125cc, με δικαίωμα να την ανανεώνει για όσα χρόνια επιθυμεί.

Πλέον

εισάγεται χρονικό όριο που θα υποχρεώνει τον οδηγό να αποκτήσει κανονική άδεια.

 Ο νόμος αναμένεται να αλλάξει και για όσους χρησιμοποιούν τη μοτοσικλέτα για επαγγελματικούς σκοπούς, όπως οι ντελιβεράδες, oι οποίο θα υποχρεούνται να αποκτήσουν επαγγελματική άδεια.  Επίσης, για τους επαγγελματίες οδηγούς μοτοσυκλετών, θα είναι υποχρεωτικό όπως φέρουν ειδική στολή και κράνος.

 Όσο αφορά τους κατόχους μαθητικής άδειας οδήγησης για να έχουν την δυνατότητα να εισέλθουν σε οδικό δίκτυο θα πρέπει να συνοδεύονται από εκπαιδευτή.

Την ίδια ώρα, από το Υπουργείο Μεταφορών προωθείται το πρόγραμμα επιχορήγησης γιλέκου - αερόσακου για τους οδηγούς μοτοσικλετιστών που θα τους προστατεύει σε περίπτωση σύγκρουσης ενώ στα σκαριά βρίσκεται και η δημιουργία ειδικής εφαρμογής στα έξυπνα κινητά στα οποία οι οδηγοί θα έχουν τη δυνατότητα να καταγγέλλουν επικίνδυνα σημεία του οδικού δικτύου.

Διαβάστε επίσης: Νέο θανατηφόρο στη Λεμεσό: «Έσβησε» στην άσφαλτο στρατιώτης των ΒΒ

Keywords
Τυχαία Θέματα