Φρενίτιδα σε ΗΠΑ, Μεξικό και Καναδά ενόψει της ολικής ηλιακής έκλειψης

Με το βλέμμα στραμμένο στον ουρανό θα είναι αύριο αστρονόμοι αλλά και εκατομμύρια κάτοικοι και ταξιδιώτες στις ΗΠΑ αδημονώντας για την ολική ηλιακή έκλειψη που αναμένεται να είναι ορατή σε 15 αμερικανικές πολιτείες.

Το φαινόμενο, που μπορεί να παρατηρηθεί με ασφάλεια με τα κατάλληλα γυαλιά, είναι μια δέσμη φωτός στην άκρη της έκλειψης, που συχνά αναφέρεται ως το «φαινόμενο του διαμαντένιου δακτυλίου».

Περίπου 32 εκατομμύρια άνθρωποι διαμένουν στη διαδρομή που θα ακολουθήσει το ολικό σκοτάδι, εκεί όπου η έκλειψη ηλίου

θα είναι ορατή, σύμφωνα με αξιωματούχους της Nasa.

Spiritual Total Solar Eclipse,Red Heifer https://t.co/Obmr5Wi0Z6 via @6thsensemoment

— Tara Greene (@6thsensemoment) April 7, 2024

Η αμερικανική διαστημική υπηρεσία έχει προγραμματίσει ζωντανή κάλυψη της έκλειψης από τις 8 μ.μ. ώρα Κύπρου και για τρεις ώρες από τοποθεσίες σε όλες τις ΗΠΑ.

Η ζωντανή κάλυψη θα παρέχεται από την ιστοσελίδα της (www.nasa.gov/nasatv) με σχολιασμό και από τη σελίδα της στο YouTube.

Ομάδες επαγγελματιών και ερασιτεχνών αστρονόμων, αστροφωτογράφοι και κυνηγοί εκλείψεων από όλο τον κόσμο και από την Ελλάδα ταξιδεύουν άλλοι στις ΗΠΑ και άλλοι στο Μεξικό, για να παρατηρήσουν και να μελετήσουν το εντυπωσιακό αστρονομικό φαινόμενο.

Καθώς η Σελήνη αρχίζει να καλύπτει ή να αποκαλύπτει τον ήλιο, οι θεατές μπορεί να είναι σε θέση να δουν αυτό το «ενδιαφέρον φαινόμενο», επισημαίνει σε συνέντευξή του στο αμερικανικό δίκτυο Fox News ο αστροφυσικός του Πανεπιστημίου Johns Hopkins, Δρ. Μπιλ Μπλερ.

Only in America could a total solar eclipse usher in the apocalypse and simultaneously influence an election.https://t.co/Z2FxxUZmFp

— I Am Rose
Keywords
Τυχαία Θέματα
Φρενίτιδα, ΗΠΑ Μεξικό, Καναδά,frenitida, ipa mexiko, kanada