Προσπάθεια εκφοβισμού της κατήγγειλε στη Βουλή η Λοττίδου (vid)

Έβγαλαν μαχαίρια στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Ελέγχου, Γενικός Ελεγκτής και Επίτροπος Διοικήσεως, με τη Μαρία Λοττίδου να καταγγέλλει προσπάθεια εκφοβισμού της.

Η θεσμική κρίση που προέκυψε μεταξύ Ελεγκτικής Υπηρεσίας και Επιτρόπου Διοικήσεως, ως προς το θέμα του επιτρεπτού ελέγχου που ασκεί ο Γενικός Ελεγκτής στην Επίτροπο, ξετυλίχθηκε ενώπιον της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Ελέγχου, η οποία συζήτησε την Ετήσια Έκθεση του Γενικού Ελεγκτή για το Γραφείο του Επιτρόπου Διοικήσεως του 2017.

Η διαφωνία που υφίσταται

αφορά στην ερμηνεία και την έκταση του διαχειριστικού ελέγχου στο Γραφείο της Επιτρόπου. Για το θέμα, όπως είπε ο Γενικός Ελεγκτής Οδυσσέας Μιχαηλίδης στην Επιτροπή, υπάρχει γνωμάτευση του Γενικού Εισαγγελέα που παραθέτει την υποχρέωση της Επιτρόπου να παρέχει στον Γενικό Ελεγκτή τα στοιχεία που ζητεί ώστε να διενεργήσει τον έλεγχό του.

Η Επίτροπος Μαρία Λοττίδη είπε στην Επιτροπή ότι δεν παρουσιάστηκαν στη συνεδρία όλοι με καθαρά χέρια και έκανε λόγο για προσπάθεια εκφοβισμού της. Πρόσθεσε πως η ίδια φέρει την ευθύνη να προστατεύσει την ανεξαρτησία του θεσμού που υπηρετεί από εξωτερικές επιθέσεις. Ανέφερε, επίσης, ότι η ίδια εξέδωσε έκθεση σε σχέση με την έκταση του ελέγχου, στον οποίο μπορεί να προβεί ο Γενικός Ελεγκτής, στην οποία ο Ελεγκτής δεν αναφέρθηκε.

Σύμφωνα με το ΣΙΓΜΑ, ο πρόεδρος της Επιτροπής, Ζαχαρίας Κουλίας, ανέλαβε πολλές φορές τον ρόλο πυροσβέστη στην αντιπαράθεση ενώ μοιρασμένη ήταν η αίθουσα, με κάποιους εκ των βουλευτών να υπεραμύνονται του έργου της Επιτρόπου Διοικήσεως και κάποιους άλλους να εξαπολύουν πυρά. 

ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα